U Osječkoj pivovari 19 radnika tehnološki višak

U Osijeku je održan drugi sastanak mirenja u sporu oko kolektivnog ugovora između Uprave Osječke pivovare d.d. i Nezavisnog sindikata osječke Pivovare (SNOP), a usuglašen je iznos otpremnina i najveći dio kolektivnog ugovora, no dogovora još uvijek nema oko kataloga radnih mjesta.

Predstavnici Uprave i sindikata usuglasili su se oko veće otpremnine koja sada iznosi 132.000 kuna, te da je Uprava pristala na sve članke kolektivnog ugovora u kojemu su zajamčena sva dosadašnja statusna i materijalna prava, u skladu sa sindikalnim zahtjevima.

Predstavnici Uprave i sindikat nisu se uspjeli dogovoriti o katalogu radnih mjesta, budući da Sindikat izričito zahtjeva da katalog radnih mjesta bude sastavni dio kolektivnog ugovora, što je za Upravu, kako navode, neuobičajena praksa i stoga neprihvatljiv zahtjev.

Otpuštanja

Direktor Pivovare Ivan Komak izjavio je da će 1. ožujka biti objavljen popis 19 djelatnika koji su tehnološki višak, od kojih je 4 iz proizvodnje, a 15 iz administracije, što se objašnjava nabavom novog informatičkog programa koji će olakšati i ubrzati proces obrade podataka.

Sa svakim djelatnikom obavit će se pojedinačni razgovor i dogovoriti svi uvjeti otkaza ugovora o radu, uz upravo dogovoreni veći iznos otpremnine, poručili su iz Pivovare. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox