Udruga Mobbing osudila Šeksov ispad

Udruga Mobbing osudila je s nevjericom i zgražanjem obraćanje visokog državnog dužnosnika Vladimira Šeksa saborskoj zastupnici Gordani Sobol u Saboru, ustvrdivši da je takvo ponašanje, koje šteti časti, ugledu i dostojanstvu osobe, u svjetskoj literaturi opisano kao zlostavljanje na radnom mjestu, odnosno mobbing.

Ne čudi stoga niti odbacivanje prijedloga Zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu u ovom sazivu Sabora, jer visoki državni dužnosnici i saborski zastupnici sve češće svojom retorikom i vrijeđanjem jedni drugih daju sliku o tome da niti ne znaju razliku između civiliziranog sukoba mišljenja i sukoba koji šteti ugledu, časti i dostojanstvu, ističe predsjednica Udruge mobbing Jadranka Apostolovski.

Dodaje kako bi saborske zastupnice i zastupnici bilo koje stranke ili opcije trebali svojom retorikom, uljuđenošću i dobrom komunikacijom pružati primjer građankama i građanima koji su ih izabrali i koji ih plaćaju. Udruga Mobbing je nevladina udruga koja, kako se navodi, štiti pravo na rad u uvjetima gdje neće biti ugroženo ničije dostojanstvo. (Hina/HT)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox