Umijeće spajanja: Pola milijuna Hrvata neće raditi 9 dana

U posljednjem tjednu lipnja smjestila su se čak tri praznika i blagdana, a očekuje se kako će čak pola milijuna Hrvata iskoristiti mogućnost da s tri dana praznika dobiju devet slobodnih dana, piše Slobodna Dalmacija.

Spajanja

Od srijede 22. lipnja kada se obilježava Dan antifašističke borbe do 23. lipnja kad je blagdan Tijelova, većina zaposlenih će uzeti slobodan petak kako bi se bi te praznike spojila s vikendom. Oni koji budu imali sreće i dobiju slobodan utorak i petak moći će uživati u čak devet slobodnih dana.

Spajanja blagdana i praznika su jedan od razloga zbog čega u jadranskim županijama očekuju znatnije povećanje turističkog prometa, a tamošnji hoteli i kampovi bilježe porast rezervacija od 15 posto za kraj lipnja.

Jeftiniji aranžmani

U tjednu bogatom praznicima osjeća se porast broja rezervacija domaćih gostiju. Najtraženije su priobalne destinacije, a cijene su u tom razdoblju znatno niže nego u špici sezone, a more je već ugodno za kupanje. Ove godine bilježi se zanimanje građana s mora za kratak odmor na rijekama, planinama ili toplicama u Hrvatskoj, a sve to bi trebalo pridonijeti dobrom turističkom lipnju, rekao je Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Najviše građana će se prema moru zaputiti u privatnom aranžmanu tako da ih u službenim statistikama neće biti ni približno koliko će ih zaista uživati na Jadranu. (jk)

 

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox