USKOK podiže optužnicu za Fimi mediju?

Istraga o aferi Fimi media stigla je do svog kraja, a optužnica bi trebala biti podignuta već danas, piše tportal.hr

Trebalo je više od godinu i pol dana istraživanja da bi najveća korupcijska afera u zemlji dočekala optužnicu i to protiv 19 osoba. Optužnica bi prema nekim informacijama trebala biti podignuta tijekom dana. 

Afera vrijedna 100 milijuna kuna 

To je ujedno i službena potvrda kojom HDZ postaje prva optužena stranka u povijesti Hrvatske. Ali HDZ osim negativne titule ima i većih problema jer suradnju im je otkazao odvjetnik Vladimir Gredelj pa se tako osim s optužbama moraju suočiti i potragom za novim odvjetnikom. Puno je zvučnih imena koja se spominju u aferi Fimi media: Nevenka Jurak, Mladen Barišić, Branka Pavošević, Vinko Mladineo, Ivica Kirin, Ratko Maček i mnogi drugi.  Svi oni sudionici su afere i vjerojatno najveće pljačke Hrvatske u kojoj je državni proračun oštećen za čak 100 milijuna kuna. Zanimljivo je kako je USKOK za svoje crne liste izbacio HDZ-ovog tajnika Ivana Jarnjaka protiv kojeg nisu imali dovoljno dokaza. 

Istraga u zadnji čas 

Zakonski rok trajanja svake USKOK-ove istrage je godinu i pol dana uz mogućnost produžetka od dva mjeseca. Iako nije potvrđen datum otvaranja istrage po svemu sudeći USKOK istragu otvara u zadnji čas jer priča o Fimi mediji krenula je javnim istupom Damira Mihanovića u siječnju 2010. godine. Ako USKOK-ovu optužnicu potvrdi i optužno vijeće Županijskog suda, suđenje u aferi Fimi media moglo bi početi već za oko mjesec dana. Kada istraga počne Županijski sud bi mogao imati i tehničkih problema jer s obzirom na broj slučajeva koji se trenutno vode jer se suočavaju s manjkom prostora. (HT)

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox