Uspješno partnerstvo aviokompanija Emirates i flydubai

Dvije aviokompanije iz Dubaija, Emirates i flydubai, svojim strateškim partnerstvom nastavljaju putnicima otvarati vrata svijetu od predstavljanja partnerstva prije 14 mjeseci, a u 2019. godini očekuju daljnji rast s uvrštavanjem novih codeshare destinacija.


Partnerstvo, koje je na snagu stupilo krajem listopada 2017. godine, od tada je donijelo niz pogodnosti korisnicima oba avioprijevoznika, kao što je povećanje frekvencija, proširena dostupnost letova sa samo jednom aviokartom u sklopu svjetske mreže, usklađenost programa lojalnosti i prijavljivanje prtljage prema posljednjoj destinaciji.

Između siječnja i prosinca 2018. godine, dvije aviokompanije prevezle su 3,29 milijuna putnika na zajedničkim letovima diljem 84 odredišta, među kojima su popularne turističke i avanturističke destinacije poput Bukurešta, Katmandua i Zanzibara. Zahvaljujući ovom partnerstvu, Emiratesovim putnicima omogućen je pristup dodatnih 67 destinacija u sklopu mreže flydubaija, dok putnici flydubaija na raspolaganju imaju dodatnih 115 destinacija iz mreže Emiratesa.

“Partnerstvo između Emiratesa i flydubaija doista je uspješno i vrlo smo zadovoljni postignutim rezultatima. Ovo partnerstvo nije samo donijelo direktnu korist našim korisnicima, već i objema zrakoplovnim kompanijama u smislu sinergije koja se stvorila kroz zajednički rad, primjerice smanjenjem preklapanja ruta i preraspodjelom rasporeda za zajedničke destinacije”, izjavio je Njegovo Visočanstvo Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i izvršni direktor Grupe Emirates i predsjednik flydubai.

“Osim toga, partnerstvo je također pomoglo u daljnjem jačanju položaja Dubaija kao vodećeg svjetskog zrakoplovnog čvorišta s povećanjem prometnih tokova koji proizlaze iz codeshare mreže dvaju avioprijevoznika te omogućavanjem besprijekorne povezanosti za putnike kroz modernu i udobnu međunarodnu zračnu luku u Dubaiju”, dodao je.

Širenje globalne povezanosti

Codeshare partnerstvo započelo je s letovima prema samo 29 gradova i od tada se proširilo na njih 84, uključujući nova odredišta flydubaija kao što su Katanija, Krakov, Dubrovnik i Helsinki.

Tijekom 2019. godine komplementarna mreža bit će nadopunjena novim linijama aviokompanije flydubai, i to prema Napulju i Budimpešti, kao i nekolicinom drugih letova koji će biti objavljeni uskoro. Letovi flydubaija za Chittagong također će ponovo krenuti od 20. siječnja, dok će letovi za Kozhikode (Kerala, Indija) početi od 1. veljače.

Postizanje bolje povezanosti

Od 2. prosinca prošle godine, 11 letova flydubaija počelo je prometovati s Terminala 3 u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai kako bi se poboljšala povezanost između Emiratesa i flydubaija. Radi se o sljedećim odredištima: Beograd, Biškek, Bukurešt, Katanija, Helsinki, Krakov, Mineralnije Vodi, Prag, Rostov na Donu, Salalah i Zagreb. Tijekom ove godine, više letova, uključujući Napulj i Budimpeštu, polijetat će s Terminala 3 čime će se dodatno poboljšati putničko iskustvo.

Tom se odlukom putnicima koji lete u spomenute destinacije omogućila prijava na Emiratesovim check-in deskovima poslovne i ekonomske klase na Terminalu 3. Putnici u poslovnoj klasi također mogu koristiti brzu stazu i uživati ​​u preostalim ponudama unutar klase, dok je putnicima u tranzitu osigurano brzo i neometano vrijeme za prelazak.

Usklađeni program lojalnosti za česte putnike

Kako bi putnicima omogućio jednostavan način prikupljanja i korištenja dodatnih milja, flydubai je u kolovozu prošle godine usvojio program za česte putnike Emirates Skywards. Usklađivanje programa vjernosti omogućuje članovima Emirates Skywards da ostvare dodatne milje „Skywards Miles“ i „Tier Miles“ i uživaju u zajedničkim pogodnostima diljem komplementarne mreže.

Od kolovoza 2018. godine više od 125.000 članova Skywardsa letjelo je i ostvarilo gotovo 300 milijuna Skywards milja kroz flydubai. Članovi Skywardsa također su aktivno koristili svoje milje kako bi djelomično ili u potpunosti platili više od 10.000 flydubai karata.

Članovi zarađuju istu valutu s obje aviokompanije, tako da mogu brže i lakše otkupiti nagrade kroz razine programa. Članovi uživaju još više povlastica dok se kreću kroz razine članstva - ostvaruju bonus milje, mogu koristiti check-in deskove u poslovnoj klasi dok lete u ekonomskoj klasi i mogu iskoristiti ​dodatnu prtljagu i prioritetnu dostavu prtljage.

Mreže Emiratesa i flydubaija zajedno trenutno nude 216 destinacija, a do 2022. godine očekuje se da će doseći 240 destinacija, nudeći svojim putnicima širom svijeta globalnu povezanost preko Dubaija. (G.G.)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox