Uz Vladimira Šelebaja uhićeno još pet osoba

Zagrebačka policija uhitila je po nalogu državnog odvjetništva još pet osoba koje se navodno sumnjiči za zloporabe povezane sa tvrtkom "Core Media", zbog čega je na granici uhićen poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier.

Naknadno uhićenje pet osoba Hini je potvrdila Aleksandra Ljuba iz MUP-ova odjela za odnose s javnošću. Rekla je da se uhićeni ispituju te da će u koordinaciji sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom biti privedeni sucu istrage. Identitet uhićenih nije željela otkriti, a neslužbeno se doznaje da je među njima i jedna žena.

Vladimir Šelebaj Sellier, nakon jučerašnjeg uhićenja na granici, ispitan je u policiji te je prenoćio u pritvoru, a danas prijepodne navodno je ispitan kod državnog odvjetnika. Očekuje se da će i on biti doveden sucu istrage na zagrebački Županijski sud. Zasad se ne zna hoće li i za koliko će osumnjičenih državno odvjetništvo tražiti zadržavanje u istražnom zatvoru.

Branitelj Šelebaja, poduzetnika koji je poznatiji kao bivši muž HTV-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak, prije je opovrgnuo pisanje tiskovina da je njegov branjenik uhićen pri pokušaju bijega iz Hrvatske.

Odvjetnik Krešimir Krsnik objasnio je da je Šelebaj vozio oca u zračnu luku u Ljubljanu.

Šelebaja i Dijanu Čuljak prije je prijavio estradni menadžer Edvin Softić, koji je s njima vodio produkcijsku kuću Core Media. Mediji nagađaju da je ta tvrtka, među ostalim, neke emisije i serije prodala i HTV-u te da je zato Šelebajeva bivša žena Dijana Čuljak, kao novinarka i urednica na javnoj televiziji, bila u sukobu interesa. Sve to navodno već neko vrijeme istražuje USKOK.

Dijana Čuljak Hini je danas izjavila da se nema od čega braniti te da nema razloga da ikada u životu bude uhićena. Ustvrdila je da je "nastala sumanuta histerija" te da na slučaj uhićenja bivšeg supruga nema komentara. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox