Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje

Valamar će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu sa dodatnom nagradom do 1.600 kn. Tako je kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna što iznosi do 4.100 kuna po djelatniku.


Kako bi zadržali djelatnike u turizmu, socijalni partneri i Valamar pokrenuli su program za cjelogodišnje zapošljavanje do naredne turističke sezone.  U dogovoru sa sindikatima pokrenut je program zapošljavanja kojim bi 400 najlojalnijih sezonskih djelatnika u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno vrijeme i osigurali cjelogodišnji posao u turizmu.

Neočekivani razmjeri „Covid krize“ u 2020. i 2021. u najvećoj su mjeri pogodili upravo radna mjesta u turizmu. Posljedica toga su velike migracije radnika u druge zemlje i u druga zanimanja.

Od početka Covid krize, Valamar Riviera je uz podršku socijalnih partnera i mjera Vlade kroz program „Pauza, Restart“ uspjela očuvati sva radna mjesta te pripremiti i odraditi turističku sezonu 2021. U narednom periodu u cilju razvoja turizma visoke kvalitete biti će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja djelatnika te poboljšati uvjete rada.  Tako već po završetku ove turističke sezone Valamar ponovno pokreće niz inicijativa iz programa „Dobar posao u Valamaru“ te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao.

Ovogodišnja turistička sezona počela je kasno i intenzivno gdje su radnici u turizmu odradili najveći dio posla. Vlada RH je do sada značajno pomogla radnicima u zadržavanju radnih mjesta tijekom Covid krize što je bilo izuzetno važno jer je najveća vrijednost hrvatskog turizma upravo visoka zaposlenost lokalnog stanovništa koji žive i rade u turizmu cijele godine.  U narednom periodu potrebno je  naći rješenja za cjelogodišnja zapošljavanja i poboljšanje uvjeta rada u cilju što bržeg oporavka turizma kao ključnog preduvjeta za razvoj cjelokupnog gospodarstva. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox