VIDEO: NajTajnica.hr 2015.: Najbolje hrvatske tajnice dolaze iz Lidla, SP Sistema i Grada Zagreba

Časopis Poslovni savjetnik dodijelio godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2015. godinu (fotke by Pixsell i vlastita arhiva)

Časopis Poslovni savjetnik u suradnji s tvrtkom Heraklea sedmu godinu za redom organizirao je tradicionalnu nacionalnu konferenciju poslovnih tajnika/ica, voditelja/ica ureda i administrativnih djelatnika koja se ove godine održala u zagrebačkom kongresnom centru Antunović U sklopu edukativne konferencije dodijeljene su i godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2015. godinu. Nagrada se dodijelila u tri jednako vrijedne kategorije: za male i srednje tvrtke, velike tvrtke te za javne institucije. U moru konferencija i poslovnih skupova danas, rijetko naiđete na one koji zrače tolikom pozitivom da ih bez pretjerivanja možete nazvati praznikom ljubavi prema poslu, no ovo događanje upravo je jedno od njih.

 

Proglašeni laureati izbora „NajTajnica.hr“ 2015. godine su u kategoriji malih i srednjih tvrtki Danijela Arbutina Bezbradica iz tvrtke SP Sistemi d.o.o., u kategoriji velikih tvrtki Ivana Baldi iz tvrtke Lidl d.o.o. k.d., te u kategoriji javnih institucija Nevenka Vukmanić Brenko iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

HTV Dobro jutro Hrvatska, video prilog:

https://www.youtube.com/watch?v=RbRcoEpORK8&sns=em&app=desktop

 

Privredni.hr TV

https://www.youtube.com/watch?v=huN87rZOaaw&feature=youtu.be

 

 

 

Časopis Poslovni savjetnik godinama  radi na afirmaciji tajničke struke te dodatnoj edukaciji svih administrativnih djelatnika. Tajnički poslovi često puta nedovoljno su cijenjeni te stigmatizirani kako se radi isključivo i samo o ženskom poslu. To je zaista nepotrebno jer su tajnički poslovi vrlo važni, složeni i zahtijevaju visok stupanj obrazovanja te znanje i po nekoliko stranih jezika. Tajnici, odnosno tajnice,  možda ne vode ključne pregovore no imaju bitnu ulogu u pregovaračkom timu i mogu utjecati na donošenje konačnih odluka svojih šefova, odnosno šefica, stoga se i često puta nazivaju produženim rukama menadžera. Ovogodišnji  laureati nagrade NajTajnica.hr rekli su nam kako su izuzetno sretne osobe jer rade posao kojeg vole,  stalno se educiraju, govore strane jezike, ljubazni su, susretljivi, imaju izražene komunikacijske vještine, poštuju rokove, ažurno rješavaju probleme i ne idu kući dok ne završe sve što treba. Istraživanje je bilo tajno, kandidati nisu znali da ih testiramo, što još više pridonosi tome da smo odabrali zaista najbolje.“, kaže Sandra Mihelčić, glavna urednica časopisa Poslovni savjetnik i organizatorica manifestacije NajTajnica,hr.

 

Sandra Mihelčić s voditeljem programa Mariom Valentićem

 

Milan Bandić

Željka Bakmaz i Sanja Gomuzak

Nagrada je za mene došla potpuno neočekivano i smatram ju velikim priznanjem za svoj trud i rad koji sam uložila, premda smatram da uvijek ima prostora za odraditi iste stvari još puno bolje.“, kaže Danijela Arbutina Bezbradica iz tvrtke SP Sistemi d.o.o..

Film: http://www.poslovni-savjetnik.com/video/tajnicahr/film-1-danijela

U ovom poslu uvijek nastojim dati sve od sebe, a s vremenom provedenom na radnom mjestu uči se kako se snaći u novim situacijama. Nagrada mi znači puno i motivira me za daljnji, što bolji rad.”, kaže Ivana Baldi iz tvrtke Lidl d.o.o. k.d., dobitnica nagrade u kategoriji velikih tvrtki.

Film: http://www.poslovni-savjetnik.com/video/tajnicahr/film-3-ivana

 

Mnogo puta sam pomislila kako bih htjela zapravo nadmašiti samu sebe. Ja volim svoj posao i dok ga ne odradim, ja ne idem kući. Dobivanje ove nagrade je za mene nešto posebno. Značajan je pokazatelj da je posao kojega radim dobro odrađen i daje mi krila da i u buduće nastavim s takvim radom.“,  kaže Nevenka Vukmanić Brenko iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Film: http://www.poslovni-savjetnik.com/video/tajnicahr/film-2-nevenka

 

 

Posjetitelje su i ove godine dočekala korisna i zanimljiva predavanja, od kojih izdvajamo predavanja Kamila Antolovića, Ljiljane Buhač, Marka Alerića, Irene Jurjević, Marije Novak Ištok i Vladimira Leutara. Voditeljske uloge ove godine prihvatio se poznati fitness trener i promicatelj zdravog načina života Mario Valentić.

 

Kamilo Antolović

Tako su sudionici imali priliku naučiti što im govori sugovornikovo tijelo u interpersonalnoj komunikaciji, kako ovladati tehnikama i stilovima dobrog i lošeg razgovora, kako sastaviti dobro poslovno pismo, kako se koristiti intuicijom u svakodnevnom radu, prepoznati što je glavni preduvjet uspjeha tvrtke te kako zaštiti računalo i mobitel od neovlaštenog korištenja Naravno da im je voditelj programa Mario Valentić pružio razgibavanje uz svoj OfficeFIT program.

 

Milan Bandić, Nevenka Vukmanić Brenko i Sandra Mihelčić

 

 

Danijela Arbutina, Ivana Baldi, Nevenka Vukmanić Brenko, Milan Bandić, Ivica Lovrić, Tomislav Antunović, Boris Lukšić, predsjednik uprave Lidla

 


O izboru-Kako smo odabrali laureate „NajTajnica.hr“ 2015.:

U suradnji s tvrtkom za mystery shopping Heraklea d.o.o. proveo se mystery calling - tajni kupci zvali su tvrtke, slali elektronske poruke tajnicam/tajnicima te im postavili razna pitanja tražeći informacije vezane uz njihovu tvrtku i poslovanje, a sve u svrhu pronalaska najbolje tajnice/ika 2015. godine. Cilj svega bio je utvrditi koliko su tajnice/ici ljubazne/i i snalažljive/i te imaju li potencijala za unapređenje svojih sposobnosti i na kojim područjima.

„Istraživanje se provodilo kroz dva tjedna nakon čega smo obradom podataka došli do najboljih rezultata te ih sa zadovoljstvom predali organizatorima ove zaista vrijedne konferencije. Mjerenje se odnosi na osnovne segmente kvalitete usluge poput ljubaznog pozdrava, brzine odgovora, načina na koji se piše poslovni e mail i slično, a koji u današnjem poslovanju nikao ne bi smjeli izostati. Drago nam je da je istraživanje pokazalo da su sve natjecateljice pokazale zavidnu razinu poštovanja tih elemenata kvalitete usluge“, kaže Sanja Gomuzak, direktorica tvrtke Heraklea.

 

Sanja Gomuzak

 

Posebna zahvala partnerima i sponzorima Konferencije:

- dm – drogerie markt

- promotorska tvrtka Globtour event

- Narodne novine

- Lapidarium zlatarnica Mario

- Lidl Hrvatska

- cvjećarnica Letizia

- tvrtka Sabex (kozmetika NUXE)

- tvrtka Heraklea - stručni partner projekta

- tvrtka Gizmo koja je izradila filmove o laureatkinjama

-OfficeFIT by Mario Valentić

  

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox