Vlada darovala Bakru 127 mil. kuna vrijedno zemljište

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić potpisali su danas Ugovor o prijenosu nekretnina kojim Republika Hrvatska daruje Gradu Bakru više od 247.000 četvornih metara zemljišta, vrijednog više od 127 milijuna kuna, radi nastavka izgradnje Industrijske zone Kukuljanovo.

 

Nakon potpisivanja ugovora, premijerka Kosor otvorila je novu prometnicu i obišla gradilište za nove gospodarske subjekte u Industrijskoj zoni. Nova prometnica, dugačka 780 metara, otvara pristup za novih 200.000 četvornih metara zemljišta u Industrijskoj zoni. U njenu je izgradnju utrošeno 9,8 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva osiguralo bespovratnih dva milijuna kuna. U dio Industrijske zone na kojemu će biti smješteni novi gospodarski objekti te u pristupnu prometnicu ulaže se 8,9 milijuna kuna, od kojih je jedan milijun, također bespovratnih, osigurala država.

Premijerka je, govoreći o potpisanom ugovoru, kazala da je riječ o važnom gospodarskom iskoraku za Bakar, Primorsko-goransku županiju i Hrvatsku te da je Vladina odluka o darovanju zemljišta dio programa gospodarskog oporavka. Podsjetila je da je Vlada posljednjih mjeseci donijela nekoliko odluka kojima je pojedinim gradovima i općinama, primjerice Novskoj ili Koprivnici, darovala zemljište za industrijske i gospodarske zone.

Plan: 1.500 radnih mjesta

Darovano zemljište važno je za otvaranje novih radna mjesta i novih gospodarskih mogućnosti, kazala je Kosor ističući da se nezaposlenost ne može smanjiti bez otvaranja novih radnih mjesta i stvarne potpore gospodarstvenicima, općinama, gradovima i županijama. U mogućnosti smo reći da će ovo biti godina kada Hrvatska izlazi iz krize i da ostvarujemo program gospodarskog oporavka, što se i danas dokazuje - naglasila je premijerka.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić istaknuo je da je prijenos vlasništva zemljišta na Grad Bakar vrlo važan, da oslobađa ogromna sredstva koja se sada mogu uložiti u infrastrukturu i pripremu novih prostora za nove gospodarske subjekte u Industrijskoj zoni. Dodao je da bakarska gradska vlast, iako svjesna krize, planira do kraja svog mandata u Industrijskoj zoni otvoriti uređenih više od 100.000 četvornih metara novog zemljišta za gospodarstvenike i oko 1500 novih radnih mjesta. (Hina/MJ)

 

Foto: www.vlada.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox