Vodeći poslodavci na sajmu poslova u Karlovcu

Sajam poslova u karlovačkom Domu OS "Zrinski", na kojem su obrazovne ustanove i poslodavci na 40 štandova predstavili potrebe i mogućnosti tržišta rada, posjetilo je mnoštvo nezaposlenih osoba i učenika završnih razreda osnovnih škola, srednjoškolaca i studenata.


Predstavljena je po prvi put Strategija ljudskih potencijala Karlovačke županije za naredno trogodišnje razdoblje.

Na sajmu poslova sudjelovali su vodeći tamošnji poslodavci poput HS produkta, Alstoma, Karlovačke pivovare, PPK-a, gospodarska i obrtnička komora, te policija i oružane snage RH, te su svi raznim publikacijama i projekcijama predstavili svoje potrebe, posebno one za deficitarnim zanimanjima s mogućnošću stipendiranja. Zainteresirane su osobe poslodavcima ostavljale obrasce s podacima o kvalifikacijama za traženo radno mjesto.

Ako se oživotvori danas predstavljena Strategija ljudskih potencijala Karlovačke županije, rađene do 2013. ali s vizijom do 2020. godine, za nekoliko ćemo godina imati elastičnije i puno aktivnije tržište rada nego sada, te znatno bolju suradnju poslovnog i obrazovnog sektora, rečeno je.

Vizija je da se kroz mnogobrojne programe cjeloživotnog učenja i unapređenja suradnje poslovnog i obrazovnog sektora postigne povećana konkurentnost lokalnog gospodarstva, istovremeno poveća zapošljivost ljudi i postignu pri zapošljavanju jednake mogućnosti za sve, istaknuto je. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox