Zaposlenici HZZO-a potpisali antikorupcijsku izjavu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Možebitna saznanja o korupcijskim radnjama u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, o zdravstvenom sustavu ili u nekom tijelu državne uprave s kojim sam u kontaktu prijavit ću u dobroj vjeri i u općem interesu nadležnoj osobi na mail adresu, stoji u antikorupcijskoj izjavi koju su jučer potpisali zaposlenici područnih ureda HZZO-a.

Upitali smo Spomenku Avberšek, predsjednicu Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, koliko je uobičajena takva praksa.

Ovo mi je potpuno nepoznato. Normalno je da svatko prijavi korupciju, ali dijeljenje izjava je neprimjereno. To je kao da prilikom potpisivanja ugovora o radu morate potpisati izjavu da nećete krasti. To se podrazumijeva - kaže Avberšek.

Iz HZZO-a pak kažu kako je potpisivanje ovakve izjave još je jedan korak u antikorupcijskoj borbi koja se provodi u HZZO-u, piše jutarnji.hr.

Nenad Korkut, glasnogovornik HZZO-a, objasnio nam je kako je prema antikorupcijskom planu za 2012. HZZO dužan obaviti niz nadzora na oglašavanjima, izvršavanjem ugovornih obveza i namjenskim trošenjem sredstava, kao i objaviti ugovore na portalu HZZO-a. (sh)

 

 Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox