Zatvoren ZILIK 2011.

U radionicama 38. zimske likovne kolonije ZILIK 2011., koju je organizirao karlovački Dječji dom "Vladimira Nazora", u proteklih je pet dana sudjelovalo 500 djece i blizu 100 likovnih umjetnika, a poslastica ZILIK-a je izložba slika Mersarda Berbera koja se još može razgledati u Gradskom kazalištu "Zorinu domu", kazala je na svečanosti zatvaranja ravnateljica toga doma Maja Vučinić-Knežević.


Karlovački gradonačelnik Damir Jelić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da već 38 godina u siječnju Karlovac "grije stvaralštvo ZILIK-a". Ustvrdio je kako je najvažnije da se iz godine u godinu potvrđuje da svi u ZILIK-u sudjeluju od srca, čak i onda kad nam se čini da je te srdačnosti u društvu sve manje.

 

U dječjim radionicama ove godine nisu sudjelovala samo domska djeca bez roditelja nego i više desetaka djece iz drugih domova u Hrvatskoj, učenici karlovačkih osnovnih i srednjih škola te likovno nadareni studenti.

 

Predsjednik Umjetničkog savjeta ZILIK-a Nikola Albaneže također je pohvalio ozračje likovne kolonije, dodavši da ovogodišnje radionice nije krasio toliko artizam koliko primijenjena umjetnost, zabava i druženje s umjetnicima.

Inače, vrlo bogata ZILIK-ova zbirka ove je godine dobila još stotinjak slika uglednih umjetnika. Jednu od slika darovao je Mersad Berber.  (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox