Zbog dostavljanja paketa suspendiran bivši Sanaderov tjelohranitelj

Rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, a temeljem Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je iz službe udaljen Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a.

U priopćenju se navodi da su u današnjem u dnevnom tisku objavljene fotografije iz kojih se zaključuje da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode.

Time je, navodi se, Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak.

Davor Blažević Tigar bio je Sanaderov tjelohranitelj u vrijeme kada je Sanader obnašao dužnost predsjednika vlade, a u današnjem izdanju Jutarnjeg lista objavljene su fotografije na kojima je vidljivo kako je Sanaderovu odvjetniku Goranu Suiću dostavio dva paketa nepoznatog sadržaja dok je Sanader boravio u Suićevu uredu. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox