Zgombić & Partneri pristupili mreži Grant Thornton International; Štorga novi predsjednik Uprave

Zgombić & Partneri Grupa postala je dijelom jedne od vodećih svjetskih organizacija za usluge financijskog savjetovanja, revizije i računovodstvenih usluga, Grant Thornton International. U okviru Zgombić & Partneri Grupe počela su djelovati tri društva s Grant Thornton licencom – društvo za reviziju, društvo za poslovni konzalting i društvo za knjigovodstvo. Od 1. ožujka 2011. mjesto predsjednika uprave Grupe preuzeo je Hrvoje Štorga.

 

S licencom Grant Thorntona, Zgombić & Partneri Grupa je postala dio svjetske mreže koja djeluje u preko 100 zemalja s ukupnim godišnjim prihodom većim od 4 milijarde dolara. Zgombić & Partneri Grupa je među vodećim društvima po ukupnom prometu u branši na hrvatskom tržištu te prva na području poreznog savjetovanja. U 2009. godini ostvarila 5,5 milijuna dolara konsolidiranog prihoda s ciljem da do 2015. godine premaši 10 milijuna dolara prihoda.
Novi predsjednik Uprave Hrvoje Štorga većinu je svog profesionalnog iskustva, gotovo dvadeset godina na vodećim managerskim pozicijama, gradio na tržištima Europe i Azije u globalnoj FMCG kompaniji - Wrigleyu. Početkom 2001. g. odlazi u Aziju, prvo na Filipine sa zadatkom redefiniranja distributivne strategije, a kasnije u Hong Kong, gdje je imenovan za regionalnog direktora poslovnog razvoja Azije, pri Upravi Wrigleya Azija. Godine 2007. dolazi natrag u Hrvatsku i preuzima mjesto potpredsjednika Uprave Getroa gdje radi do veljače 2009., kada je imenovan predsjednikom Uprave Mercator Hrvatska. Očekuje se da će Štorga svojim iskustvom bitno doprinijeti razvoju cijele Zgombić & Partneri Grupe. (PS/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox