Odbojkaška priča: Dugogodišnji suigrači Peterlin i Zelenika pokrenuli odbojkaški kamp za djecu u Zagrebu

Znajući koliko je sport važan za razvoj djece i kvalitetno provođenje ljetnih praznika, odbojkaši Fran Peterlin i Hrvoje Zelenika pokrenuli su zajednički projekt – Odbojkaški kamp za djecu od 7 do 14 godina. Obojica profesionalni odbojkaši s reprezentativnim i internacionalnim iskustvo, osmislili su odbojkaški kamp namijenjen budućim odbojkašicama i odbojkašima – za početnike do onih koji već treniraju odbojku. Franu spajanje biznisa i sporta nike nova stvar jer već više od dvije godine uspješno vodi agenciju za sportski marketing Upgrade sport te je često gost predavač na raznim učilištima, konferencijama i skupovima na temu sporta i biznisa.

Poslovni savjetnik: Fran uz inozemnu i domaću odbojkašku karijeru razmišljao si o "karijeri nakon karijere" i završio si Sportski menadžment, danas vidiš kako se se taj trud i ulaganje isplatilo jer vodiš uspješnu agenciju za sportski marketing Upgrade sport. Kakve projekte sve radite i čime se bavite?

Budući da rijetki mogu živjeti od profesionalnog sporta do kraja života, završio sam sportski menadžment i prije 2 godine pokrenuo sportsku agenciju. Naš trenutni fokus je na vlastite projekte koji su svi vezani uz sport i edukaciju mladih. Budući da sam i ja nekoć bio mladi sportaš u usponu, volio bih da sam imao cijelu ekipu koja bi mi pomogla u izgradnji sportske karijere kao što su: fizioterapeut, mentalni trener, nutricionist, content manager, PR, kondicijski trener, itd. Kroz naše projekte pokušavamo mladim sportašima ponuditi podršku u obliku edukacija na svim tim poljima. Organizacija odbojkaškog kampa je na neki način vraćanje odbojci za sve što mi je dala u posljednjih 15+ godina.

Mi smo strastveni odbojkaši s bogatim domaćim i internacionalnim iskustvom. Od mladosti nas je ponijela “odbojkaška groznica”, a upornost, trud i predanost doveli su nas do igranja u hrvatskoj reprezentaciji, najboljim domaćim i europskim klubovima. Naš cilj je podijeliti svoju strast prema odbojci i dugogodišnje iskustvo s nadolazećim naraštajima. Veseli nas što ćemo djeci imati priliku prenijeti svoje odbojkaško znanje kroz nezaboravan odbojkaški tjedan.“ – istaknuli su Fran Peterlin i Hrvoje Zelenika.

Poslovni savjetnik: Hrvoje, osim što igraš Hrvatsku odbojkašku Superligu, čime se još baviš? Kako ste ti i tvoj dugogodišnji suigrač Fran Peterlin došli na ideju za Odbojkaški kamp?

Osim što se već više od 15 godina bavim odbojkom, završio sam i Fakultet prometnih znanosti – smjer logistika. Volim reći da imam dva posla; odbojku, koju “radim” zbog ljubavi prema ovom prekrasnom sportu i logistiku, koja mi omogućava da ovaj prvi posao radim iz ljubavi. Logističke vještine u kombinaciji s dugogodišnjim iskustvom u odbojci, zasigurno nam olakšavaju organizaciju ovog kampa.

Sama ideja o kampu nastala je tijekom redovitih zajedničkih putovanja iz Zagreba prema Strahonincu, mjestu gdje zajedno igramo u Odbojkaškom klubu Međimurje Centrometal. Ta putovanja moji suigrači i ja koristimo kao priliku za “brainstorming” i dijeljenje različitih inovativnih ideja o odbojci, što uključuje i planove kako stečenim znanjem i iskustvom doprinijeti razvitku i popularizaciji odbojke među djecom i mladima.

Poslovni savjetnik: Fran, što će sve ovaj odbojkaški kamp za djecu sadržavati u svom programu?

Kamp je namijenjen za djecu od 7 do 14 godina i cilj nam je osim odbojkaških treninga upoznati djecu s odbojkom u HR, povezati aktivnosti između treninga sa poticanjem djece na zajedništvo, druženje, suradnju i ekipno nadmetanje.
Osmislili smo aktivnosti između treninga koje će djecu držati zainteresiranima, ali i dati im odmora da budu spremni za popodnevni trening.

Poslovni savjetnik: Hrvoje, osim odbojkaških znanja i vještina, najavili ste i učenje uz druženje i igre o fair playu te sportskim vrijednostima koje su sastavni dio sportske svakodnevice. Zašto je to važno?

Odbojka, kao i svaki drugi sport, ne utječe samo na motorički razvoj, nego i na emocionalni i mentalni razvoj djeteta. Od malih nogu, igrajući odbojku, djeca uče o važnosti fair playa, rada i djelovanja u timu (koji je u odbojci od iznimne važnosti), poštivanju autoriteta, disciplini, važnosti truda, zalaganja i dr., a sve su to vrijednosti koje ih kasnije oblikuju kao osobe i pripremaju za život. Trudit ćemo se kroz ovaj kamp doprinijeti stvaranju navedenih vrijednosti kod svih naših budućih polaznika.

Poslovni savjetnik: Fran, osim odbojkaškog kampa koji počinje krajem kolovoza, u tijeku je i Tvornica sportskih prvaka - ispričaj nam nešto o tome.

Već sam spomenuo nekoliko riječi o Tvornici sportskih prvaka. Tvornica je edukacija za mlade sportaše kojoj je cilj kroz predavanja iz 7 područja (fizioterapija, nutricionizam, mentalni trening, kondicijska priprema, društvene mreže, mediji i sponzorstva) dati znanje, ali i podršku kako bi sportaš mogao unaprijediti svoju karijeru. Trenutno su u programu 24 mlade sportašice i sportaša i mislim da smo postali prava ekipa.

(ps/sm)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox