Blokirana trgovina Ininim dionicama na Londonskoj burzi

Trgovina Ininim dionicama blokirana je na burzi u Londonu zbog odluke britanskog regulatora zaduženog za nadzor financijskih usluga i transakcija, piše Novi list.

Financial Services Authority (FSA) kaže da Ina Londonskoj burzi nije poslala financijske izvještaje o razdoblju do 31. prosinca prošle godine. Nije poznato koliko dugo će trajati blokada trgovine u Londonu. Podsjetimo, ni na zagrebačkoj burzi se ne trguje Ininim dionicama.

Hanfin mig

Neslužbeno se doznaje da je do zabrane trgovine Ininim dionicama na Londonskoj burzi došlo zbog kontakta s Hanfom koja je u još u ožujku ove godine reagirala nakon što je uočeno da Inine dionice kupuju stranci te je od Mola tražila da se očituje kupuje li potajno Inine dionice.  Hanfina istraga je pokazala da je Mol s inozemnim kupcima Ininih dionica imao opcijske ugovore što je kompaniji ostavljalo prostor da u bilo kojem trenutku otkupi te dionice i stekne udjel veći od 49 posto.

Hanfa je trgovinu na Zagrebačkoj burzi blokirala 28. ožujka. Novi list piše da je Hanfa primijetila kako se određeni postotak dionica koja su pod blokadom pokušavaju pretvoriti u GDR-ove kojima se trguje na burzi u Londonu , odnosno da se želi zaobići zabrana trgovanja u Zagrebu.

Britanski regulator tako je pomogao Hanfi da zabrani kupovanje dionica u Londonu dok traje blokada na zagrebačkoj burzi. (jk)

 

 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: www.ina.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox