Domaća tvornica rublja u gubitku 6,5 milijuna kuna u 2010.

Domaća tvornica rublja - DTR prošle je godine poslovala s gubitkom od 6,5 milijuna kuna, a na takav poslovni rezultat utjecao je podbačaj ostvarenja poslovnih prihoda u odnosu na planirane, kaže se u financijskom izvještaju DTR-a objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Tvrtka je tijekom prošle godine ostvarila ukupni prihod od 9,9 milijuna kuna što je u odnosu na 2009. godinu smanjenje za 36,7 posto, dok su ukupni rashodi smanjeni za 19,3 posto i iznosili su 16,4 milijuna kuna. Tako je gubitak iznosio 6,5 milijuna kuna što je 38 posto veći gubitak nego li u 2009. godini kada je iznosio 4,7 milijuna kuna, U izvještaju se ocjenjuje da je recesija znatno pogoršala položaj tekstilne industrije na koju je nepovoljno utjecao i velik pad prodaje odjeće na domaćem tržištu.

U takvim uvjetima osnovni planirani cilj do kraja 2011. godine je osiguranje potpune zaposlenosti proizvodnih kapaciteta što je moguće ostvariti pronalaženjem novih kupaca i proširenjem asortimana proizvodnje, dodaje se. Tijekom prošle godine DTR je dovršio novi proizvodni pogon u poslovnoj zoni Božjakovina (Brckovljani) na kojoj je u siječnju ove godine pokrenuta proizvodnja što bi, prema ocjeni uprave, trebalo osigurati dugoročnu stabilnost i zadržavanje proizvodnje, bez obzira na teškoće kroz koje prolazi tekstilna industrija. Uza sve teškoće, uprava DTR-a lani je u cijelosti ispunila obveze iz kolektivnog ugovora (uskrsnica, regres, jubilarne nagrade, božićnica, dar za djecu i druga prava), kaže se u izvještaju. DTR je tijekom prošle godine zapošljavao 145 radnika. (Hina/mš)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox