EMEA Finance proglasio RBA „Najboljom bankom u Hrvatskoj“

Raiffeisenbank Austria d.d. proglašena je „Najboljom bankom u Hrvatskoj“ za 2017. godinu, od strane časopisa EMEA Finance, te se nalazi među osam banaka-kćeri Raiffeisen Bank International (RBI) kojima je dodijeljena nagrada za „Najbolje banke“ na lokalnim tržištima.


U sklopu godišnje dodjele nagrada „Europe Banking Awards 2017“ časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi čak 27 priznanja. Društvo u vlasništvu RBI-ja za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Capital Management dobio je nagradu za „najbolju ponudu novoga proizvoda u SIE-u i ZND-u” za uvođenje lepeze pod nazivom „Raiffeisen Solution Fund“ na mađarsko tržište, zajedno s domaćom bankom kćeri Raiffeisen Bank i društvom za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Investment Fund Management.

 „Iznimno cijenimo svako priznanje koje dobijemo kao Banka. Uspjeh je tim veći jer je čak osam Raiffeisen banaka pokazalo svoju izvrsnost na lokanom tržištu, a i RBI u cjelini. Zahvaljujem svim djelatnicima Banke jer su doprinijeli rezultatu kojeg smo ostvarili. Našu budućnost vidimo u nastavku podizanja razine kvalitete usluga za naše klijente, kao i činjenice da ćemo naša nastojanja u potpunosti usmjeriti u izgradnju daljnjih kvalitetnih i dugoročnih odnosa s klijentima te prilagodbi ponude zahtjevima tržišta“, izjavio je Michael Müller, predsjednik Uprave RBA.

Osim toga, EMEA je kao „najbolje banke“ odabrao RBI i njegove banke kćeri u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kosovu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini, dok su u Albaniji, Bjelorusiji i Rusiji banke kćeri dobile titulu „najbolje inozemne banke“. Za svoje aktivnosti investicijskoga bankarstva u Austriji, Bjelorusiji, Rumunjskoj i Rusiji također je osvojen naslov „najbolje investicijske banke“. Kao dodatak impresivnom broju nagrada tu su i priznanja za upravljanje privatnom imovinom dodijeljena u pet država, i to titula „najbolje privatne banke“ u Bugarskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj te „najbolji upravitelj imovine“ u Bugarskoj i Slovačkoj.

Po izboru časopisa EMEA Finance RBI je najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi i regiji ZND-a. Banka je prije roka dovršila svoj program transformacije, smanjila je iznos neprihodonosnih kredita, objavila izvrsne rezultate, udvostručila dobit u odnosu na prethodnu godinu i ostavila impresivan trag na tržištima kapitala u regiji“, izjavio je izdavač i predsjednik Uprave časopisa EMEA Finance Christopher Moore.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox