Erste Asset Management registrirao dva fonda u Crnoj Gori

Fondovi Erste Adriatic Bond i You Invest Balanced, čime je postao prvo društvo za upravljanje investicijskim fondovima na hrvatskom tržištu koje je proširilo svoje poslovanje izvan granica Republike Hrvatske.


Komisija za tržište kapitala u Crnoj Gori izdala  je rješenje kojim se odobrava trgovanje udjelima spomenutih fondova. Udjeli u navedenim fondovima bit će dostupni građanima Crne Gore kroz poslovnu mrežu Erste Banke AD Podgorica.       

Kroz svoje dugogodišnje poslovanje Erste Asset Management pokazao je da se uspješno nosi sa svim tržišnim izazovima. Drago nam je da smo na  20. godišnjicu postojanja, koju slavimo upravo ove godine, svoje usluge ponudili i van granica Hrvatske. Registracijom fondova Erste Adriatic Bond i You Invest Balanced u Crnoj Gori dodatno smo potvrdili poziciju Erste Asset Managementa kao jednog od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u našoj zemlji, ali i cijeloj jugoistočnoj Europi.“, naglasio je ovom prigodom Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

Erste Asset Management trenutno upravlja imovinom većom od 5,12 milijardi kuna kroz jedanaest otvorenih investicijskih fondova i uslugu privatnog upravljanja portfeljima. Erste Adriatic Bond, koji je ponuđen na crnogorskom tržištu, trenutno je najveći fond u Hrvatskoj s imovinom većom od 2,33 milijarde kuna. Namijenjen je konzervativnijim ulagačima, fizičkim i pravnim osobama kojima je cilj ostvariti odgovarajući prinos ulaganjem sredstava na preporučeno razdoblje od barem dvije godine, uz umjerenu razinu rizika. Adriatic Bond pretežno ulaže u dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca na području Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Rumunjske, Mađarske i Bugarske.

Drugi ponuđeni fond - You Invest Balanced mješoviti je fond namijenjen fizičkim i pravnim osobama s investicijskim horizontom duljim od tri godine te onima koji su spremni prihvatiti umjerenu razinu rizika s ciljem ostvarenja povrata na uložena sredstva. Cilj You Invest Balanceda je rast vrijednosti udjela investiranjem imovine Fonda u udjele drugih investicijskih fondova (minimalno 60%), dužničke i vlasničke vrijednosne papire, instrumente tržišta novca i depozite sukladno zakonskim ograničenjima i ograničenjima ulaganja navedenim u Prospektu fonda.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox