Ja sam radila, a on je trošio...

Ja sam radila, a on je trošio, on je trošio dok ne pukne dan! Mogla bi prepjevati Gobčevu Fridu mlada ekonomistica iz Zagreba. Dvadesetosmogodišnja M. C. za jutarnji.hr govori o posljedicama financijskih neslaganja unutar njezine veze. Čist račun, duga ljubav!

Primijetila sam da je došao oko tri ujutro. Pitala sam ga gdje je dosad? Promrmljao je da je radio. Odmah mi je nešto bilo sumnjivo... Te večeri je pio s prijateljima. Kao i svaki drugi dan. To sam kasnije otkrila. Potrošio bi svu svoju lovu. Ali nikad nije htio priznati kamo odlazi novac. Onda sam se sjetila - pa ja imam njegov pin!  - za jutarnji.hr otkrila je mlada Zagrebčanka.

Ipak, između njih nije stala neka ljubavnica, već razuzdan život njenog partnera, navodi jutarnji.hr. Dok je ona radila i po 12 sati dnevno, plaćala režije i stanarinu, kupovala kućne potrepštine i namirnice, on se pobrinuo za odljev ostatka novca. Veza je pukla, a za muzej prekinutih veza ostalo je mnoštvo neplaćenih računa. Tako je to kad žena drži sva četiri zida kuće.

Za jutarnji.hr prof. dr. Dubravka Miljković, magistrica psihologije, govori - Bitno je da se prije ulaska u vezu odrede pravila, poput kako će se rasporediti novac, koliko će tko doprinositi i tko će raspolagati zajedničkim fondom. To su stvari koje su ključne za opstanak veze. Američka nacionalna zaklada za financijsko obrazovanje (NEFE) prema svom istraživanju tvrdi da 31% ispitanih laže partneru o financijama.

Stara narodna kaže - Čist račun, duga ljubav. I što je ta poslovica starija, pokazuje se sve mudrijom. Već sama potreba za laganjem partneru oko financija ukazuje da nešto ne štima. Preko te činjenice ne treba prelaziti skrivanjem i laganjem, jer nerješeni problemi uglavnom s vremenom rastu, a ne smanjuju se.(mš)

 

 

 

Izvor: www.jutarnji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox