Kosturi iz ormara iskaču i u Sloveniji

Kosturi iz ormara nakon primopredaje vlasti nisu samo slučaj naše Vlade jer slična je situacija i u susjednoj Sloveniji. Država se u posljednje tri godine zadužila za iznos jednogodišnjeg proračuna, piše hrt.hr

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je da je njegova vlada zatekla gore stanje javnih financija od onoga koje je prikazivala prijašnja vlada. Ispostavilo se da postoji oko 550 milijuna eura neplaniranih rashoda za ovu godinu zbog čega bi mogla biti ugrožena isplata plaća u javnom sektoru.

Samo u posljednje tri godine Slovenija se zadužila za iznos jednogodišnjeg proračuna. Zasad ne trebamo drastične mjere štednje kao Grčka, no nastavimo li tako, postat ćemo socijalni i gospodarski bolesnik u središtu Europe, rekao je Janša u razgovoru za privatnu televizijsku postaju Info-TV.

Janša je dodao da je Pahorova vlada i nakon što joj je u imenovanja razrješenja u diplomatskom aparatu, pravosuđu i međunarodnim ustanovama u kojima Slovenija ima svoje predstavnike, što se nije smjelo dogoditi, ocijenio je Janša. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox