Linić od loših poslodavaca uprihodio 220 milijuna kuna

Broj radnika kojima poslodavci ne isplaćuju doprinose uz plaće proteklih mjeseci je iznosio oko 80 tisuća. Krajem prošlog tjedna na listi loših poslodavaca koji radnicima nisu mogli isplatitidoprinose, a prema tome nisu mogli isplatiti ni plaće preko računa u banci, bilo 26.826 tvrtki.

Kontrola koju provode banke i zabrana isplate plaća bez doprinosa pokazala je da problema s isplatom doprinosa ima oko 27 tisuća poslodavaca u Hrvatskoj i da oni zapošljavaju više od 80 tisuća radnika. Nakon što je ostale prisilila da zagrabe u rezerve i počnu plaćati doprinose ili da se barem dogovore s Poreznom upravom oko reprograma, država će osim strogog nadzora morati pronaći neka druga rješenja za više od 80 tisuća radnika, piše Novi list.

Zahvaljujući uredbi, država je od onih koji se nalaze na listi loših poslodavca u svibnju, lipnju i srpnju uspjela naplatiti ukupno oko 220 milijuna kuna doprinosa, s time da se najveći iznos odnosi na svibanj kad je u državni proračun zahvaljujući uredbi stiglo 124 milijuna kuna. (jk)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox