Nastavak uspješnog poslovanja

Tomislav Miletic/PIXSELL

Trendovi rasta u međunarodnoj dostavi, kao i u broju dostavljenih paketa krajnjim primateljima, obilježili su još jednu uspješnu godinu za tvrtku DPD Croatia d.o.o.


Tvrtka DPD Croatia zaokružila je još jednu godinu uspješnim rezultatima. Nakon što je 2016. obilježena velikim poslovnim rastom, takav se trend nastavio se i kroz proteklu godinu. O poslovnom uzletu svjedoči porast ukupnog prihoda od 37% u odnosu na 2016. Također, vidljiv je i porast u broju dostavljenih paketa koji je za 30% veći u odnosu na godinu ranije. Točnije, broj dostavljenih paketa u 2017. godini prešao je 2 milijuna. Zanimljivi su i podaci koji ukazuju na porast broja paketa od 25% u domaćem prometu, dok je u međunarodnom zabilježen porast od čak 60%. Zasigurno, ove brojke pokazatelji su ostvarenog rasta, prvenstveno na krilima izvoza te porasta online trgovina na domaćem tržištu. Uz to, usporedbom navedenih razdoblja rast broja B2C paketa u 2017 godini iznosi 60% u odnosu  na 2016 godinu. Isto tako, bitno je napomenuti da je ukupnom volumenu udio B2C segmenta porastao za 10%.

Iako je DPD Croatia primarno orijentirana na izvoz i poslovne subjekte, prostor za napredak zasigurno postoji i u B2C sektoru. Uzrok se krije u porastu broja registriranih e-trgovina na hrvatskom tržištu. Broj takvih trgovina danas je manji od 1500 te je još uvijek u zaostatku u usporedbi s ostalim zemljama EU. Iako prosjek online kupovine u okvirima sveukupne trgovine u Hrvatskoj iznosi tek 6%, trend rasta već zahvaća i ovaj segment poslovanja.

Upravo zbog sve većeg rasta privatnih korisnika i njihovih očekivanja, DPD Croatia ulaže i u  krajnje korisničko iskustvo, odnosno last mile usluge. Uz omogućeno plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama prilikom pouzeća paketa, razvijen je i Follow My Parcel portal koji krajnjem primatelju omogućuje promjenu datuma i adrese dostave (ured, kod susjeda i sl.), kao i interaktivna usluga Predict kojom se primatelja paketa obavještava o točnom vremenu dostave u okviru jednog sata. Također, zahvaljujući suradnji s partnerima Inom i Eurom Denisom, dostava paketa za privatnog korisnika još je pozitivnije iskustvo jer mu je ponuđena mogućnost jednostavnog podizanja paketa na više od 420 Pickup lokacija diljem zemlje. Upravo, cilj DPD Croatia je pružiti što je moguće pozitivnije iskustvo krajnjem primatelju kako bi na kraju i primarni klijent bio zadovoljan.

Planovi za 2018. godinu i dalje su orijentirani ka međunarodnoj dostavi i B2B klijentima, koji su  još od 1976. godine srž poslovanja cjelokupne grupacije. Stručnjaci DPD Croatia vjeruju kako se upravo u izvozu krije veliki prostor za poslovni rast jer će domaći poslovni subjekti tek biti upoznati s izvoznim uslugama i mogućnostima koje pruža ova tvrtka. Zasigurno, DPDgroup posjeduje jednu od najbržih i najefikasnijih mreža dostave paketa u Europi, kao i u ostatku svijeta. Benefite ove mreže uživaju i poslovni subjekti iz Hrvatske, a pozitivni trendovi u međunarodnoj dostavi započeli su ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, čime su domaće tvrtke dobile priliku poslovati s tržištem koje ima više od 500 milijuna stanovnika.

Uz predviđeni daljnji rast u sektoru distribucije, DPD Croatia u naredne dvije godine planira i ulaganja u razvoj infrastrukture. Tako će se u spomenutom razdoblju izgraditi novi logistički centar u Zagrebu u kojem će uz pomoć novih tehnologija povećati kapacitete dostave, ali i optimizirati troškove. Također, DPD Croatia prepoznaje i važnost u procesu cjeloživotnog učenja te učestalim edukacijama za sve kadrove tvrtke – jer, upravo su zaposlenici najveći ambasadori tvrtke koji svojim znanjem i iskustvom doprinose gradnji cjelokupnog pozitivnog imidža.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox