Od 109 društava iz državnog portfelja, prodani udjeli u samo... četiri

Od ukupno ponuđenih paketa redovitih dionica i poslovnih udjela 109 trgovačkih društava iz državnog portfelja tijekom četverodnevne javne dražbe na Zagrebačkoj burzi, od 27. siječnja do 1. veljače, prodani su paketi u samo četiri tvrtke, za ukupno 1,7 milijuna kuna, pokazuje izvješće na Zagrebačkoj burzi.

Najveći dio od ukupnog prometa s te dražbe ili 1,66 milijuna kuna ostvaren je prodajom dva paketa od po 0,11 posto temeljnog kapitala tvrtke Riviera Poreč d.d.
Oba paketa prodana su prvog dana dražbe (27. siječnja) i to za veću cijenu od početno traženih. Početna cijena bila je nešto veća od po 660 tisuća kuna, a prodani su za po nešto više od po 832 tisuće kuna.

Drugog dana dražbe prodani su paketi od 0,25 posto temeljnog kapitala u tvrtki Infosistem d.d. te od 0,06 posto temeljnog kapitala u tvrtki Kotka d.d. za ukupno 22,4 tisuće kuna. Oba paketa prodana su za početno tražene cijene, od 18,4 tisuća kuna u Infosistemu te od četiri tisuće kuna u Kotki.

Trećeg dana dražbe (31. siječnja) nije ostvaren nikakav promet, dok je zadnjeg dana (1. veljače) prodan samo paket od 1,72 posto temeljnog kapitala u tvrtki Zast d.o.o. i to za početnih 17,8 tisuća kuna. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox