Otkriven tajni kupac Ininih dionica?

Slovačke dnevne novine Hospodárské Noviny očito su otkrile misterij koji već neko vrijeme zaokuplja energiju HANFA-e i DORH-a, a riječ je o misterioznom kupcu Ininih dionica. Oni navode da Inine dionice kupuje slovačka private equity tvrtka J&T, čime podiže cijenu dionica, prenosi bankamagazine.hr.

 

J&T navodno dionice ne kupuje direktno već preko bliskih ciparskih kompanija i za drugog klijenta, a slovačkom mediju ovo je otkrio neimenovani izvor. S obzirom da spomenute tvrtke, Uprecht Investment Limited, Stomarli Holdings Limited i Entris Equity Limited, imaju kapital između 1.700 i 4.000 eura, očito kupnju obavlja netko tko ima novca.

J&T nije želio ništa komentirati izuzev toga da tvrtka Istrokapital Group sa sjedištem na Cipru i njen predsjednik Mario Hoffman, čije ime se spominjalo u ovom slučaju, nemaju veze s kupnjom dionica.
Otkud sad pak Istrakapital? Ta tvrtka je, naime, već surađivala s J&T-om kada je MOL preuzeo Slovnaft u Bratislavi pa se sad i njih uključilo u priču o Ini. (MJ)

 

Izvor: www.bankamagazine.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox