Poskupljenja stigla, a prosječna plaća pala

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila je 5.363 kune, što je nominalno 1,8 posto manje, a realno 2,4 posto manje u odnosu na siječanj, objavio je Državni zavoda za statistiku.

U odnosu na veljaču prošle godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za drugi mjesec ove godine bila je nominalno viša za 2,3 posto, a realno je bila viša za jedan posto. Najviša prosječna neto plaća za veljaču isplaćena je u promidžbi i istraživanju tržišta, u iznosu od 10.863 kune.

Slijede zračni prijevoz sa 9.099 kuna te računalno programiranje, savjetovanje i djelatnosti povezane s njima, sa 8.580 kuna neto plaće za veljaču. Najnižu prosječnu neto plaću za veljaču ove godine od 2.781 kune imali su zaposleni u proizvodnji kože i srodnih proizvoda. U proizvodnji odjeće prosječna neto plaća za veljaču iznosila je 2.863 kune, a u zaštitnoj i istražnoj djelatnosti 3.052 kune.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču je iznosila 7.702 kune, što pokazuje nominalni pad za 1,8 posto, a realni pad za 2,4 posto u odnosu na siječanj. U odnosu na drugi mjesec prošle godine, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za ovogodišnju veljaču, nominalno je viša za 2,9 posto, a realno je viša za 1,6 posto. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox