Propali trgovački centar Cascade ide na dražbu

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Propali trgovački centar Cascade sutra ide na dražbu. Potencijalni kupci mogu se natjecati na trgovačkom sudu u Zagrebu, a cijena je 130 milijuna kuna.

Prema  podacima iz Očevidnika nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku, objekt je procijenjen na 179.563.268 kuna, a svi zainteresirani za zgradu u Tkalčićevoj ulici moraju uplatiti jamčevinu od oko 6,5 milijuna kuna, prenosi tportal.hr

Stečajni upravitelj je Nebojša Antolić, a s njim će potencijalni kupci moći razgledati centar. Ako se objekt proda, novac će se podijeliti vjerovnicima, a najveći dio potražuju dvije austrijske banke.

Tvrtka Molteh osuđenog generala Vladimira Zagorca investirala je oko 50 milijuna eura, a objekt je građen na crkvenom zemljištu koja je teren dala investitoru u zakup na 99 godina.  Zagorec je 2007. prodao tvrtku češko-američkoj grupaciji Ungelt/Spectrum, a oni pak početkom 2010. investitorima iz austrijske OVAG rupe, dok je formalni vlasnik bila tvrtka Illuminato iz Zagreba. Tu su tvrtku pak osnovale dvije off-shore tvrtke.

Porezna uprava blokirala je račun tvrtke Illuminato zbog duga od 856.826 kuna. Tvrtka je imala i oko dva milijuna kuna duga prema domaćim i inozemnim dobavljačima te kredit od Hypo banke. Prijedlog za otvaranje stečaja podnio je predsjednik uprave te tvrtke.  Glavni ekonom Kaptola, koji je vlasnik trećine centra Cascade, Mijo Gabrić potvrdio je da Cascade više neće biti šoping centar te kako su zainteresirani za partnera koji će kupiti ostatak zgrade. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox