Velike investicije Karlovačke pivovare

Karlovačka pivovara predstavila je tri velike investicije koje premašuju vrijednost od 65,7 milijuna kuna. Riječ je o tri projekta koji za Karlovačku pivovaru predstavljaju značajne prekretnice, a odnose se na modernizaciju varionice, izgradnju pročistača za otpadne vode te izgradnju novih fermentora.

 

Modernizacija varionice je za pivare osobito važna jer predstavlja početak tehnološkog procesa; projekt izgradnje pročistača za otpadne vode uključuje i rekonstrukciju kanalizacijskog sustava, a važnost je u tome što štiti okoliš, dok se s izgradnjom novih fermentora kreće uskoro, a omogućit će povećanje kapaciteta proizvodnje za 14%.

U realizaciji ova tri projekta Pivovara ima snažnu podršku grupe Heineken, vodećeg europskog proizvođača piva. Svečanom događaju u Karlovcu prisustvovao je generalni direktor za Heinekenovu regiju Središnje Europe Michiel Egeler, veleposlanica Kraljevine Nizozemske Stella Ronner-Grubačić, veleposlanik Republike Austrije Jan Kickert, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić, dogradonačelnica Grada Karlovca Marina Kolaković, zamjenik župana Karlovačke županije Josip Šafar, zamjenik župana Karlovačke županije Ivan Banjavčić, savjetnik potpredsjednika Vlade za investicije Marko Jurčić i predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman. (PS/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox