Zbog prigovora vlade AT&T odustao od T-Mobilea

Američki telekomunikacijski div AT&T objavio je da odustaje od 39 milijardi dolara vrijedne ponude za kupnju T-Mobile USA nakon žestokih prigovora vlade.

U AT&T-u tumače da vladini potezi usmjereni na blokadu sporazuma ne mijenjaju probleme s kojima se suočava industrija mobilnih telefona. I dalje traže dodatne frekvencije kako bi proširili poslovanje. Da je AT&T od Deutsche Telekoma kupio T-Mobile USA, postao bi najveća američka mobilna kompanija.

AT&T je trenutno drugi po veličini bežični operater u SAD-u, dok je T-Mobile četvrti po veličini.

Blokada vlade

Američko ministarstvo pravosuđa blokiralo je u kolovozu spajanje, uz objašnjenje da će ograničiti konkurenciju i potaknuti rast cijena. Prošlog mjeseca kompanije su izrazile sumnju u nastavak transakcije prilikom povlačenja zahtjeva Saveznoj komisiji za telekomunikacije, nakon što se i predsjednik tog tijela usprotivio sporazumu.

AT&T je objavio da će u račun za četvrto tromjesečje uključiti četiri milijarde dolara troškova za pokrivanje mogućih kompenzacija Deutsche Telekomu ukoliko se sporazum ne ostvari.

Američki operater odlučio je u ožujku od DT-a kupiti T-Mobile USA u cilju stvaranja najveće mreže za bežičnu telefoniju u SAD-u. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox