Zbogom dividendi: Ina će zadržati 1,8 milijardi kuna lanjske dobiti

Nadzorni odbor Ine odobrio je prijedlog Uprave o raspodjeli prošlogodišnje dobiti koja se u cijelosti treba rasporediti u zakonske rezerve i zadržanu dobit, izvijestili su iz Ine putem Zagrebačke burze.

Nadzorni odbor Ine na jučerašnjoj je sjednici "prihvatio izvješće o stanju društva i odobrio prijedlog Uprave za raspodjelu dobiti Ine koja se u cijelosti treba rasporediti u zakonske rezerve i zadržanu dobit (tj. Uprava ne predlaže isplatu dividende za 2011.)", navodi se u izvješću sa sjednice Nadzornog odbora objavljenog na Burzi.

Nadzorni je odbor dao suglasnost na revidirane financijske izvještaje za 2011. godinu s izvještajem neovisnog revizora. Ti su revidirani financijski izvještaji za prošlu godinu objavljeni i putem Zagrebačke burze.

Neto dobit od 1,8 milijardi kuna

Po konsolidiranom računu dobiti i gubitka Ina grupe, neto dobit Ina grupe u prošloj godini je iznosila 1,8 milijardi kuna, što je povećanje za 848 milijuna kuna, ili za 89 posto u odnosu na 2010.

Ukupni prihodi od prodaje Ina grupe ostvareni su u iznosu od 30,03 milijarde kuna, ili 16 posto više u odnosu na 2010., podaci su za Ina grupu koju čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Ine d.d.

Podaci iz nekonsolidiranog računa dobiti i gubitka Ine d.d. pokazuju da je matična kompanija prošle godine ostvarila neto dobit od oko 1,97 milijardi kuna, što je za 200 milijuna kuna, ili za 11,3 posto veća dobit nego godinu prije. Zarada po dionici u prošloj je godini iznosila 196,7 kuna, dok je u 2010. godini iznosila 176,7 kuna. Matica, Ina d.d. je prošle godine ostvarila prihode od prodaje od 26,29 milijardi kuna, što je 16,6 posto veći prihod nego godinu dana ranije. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox