Tetra Pak lansira Tetra Evero™ Aseptic — prvu aseptičnu kartonsku bocu za mlijeko u svijetu

Novo pakiranje ističu izuzetno privlačan dizajn, ekonomičnost i ekološke prednosti u odnosu na druga aseptična pakiranja. Tetra Pak, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, danas lansira Tetra Evero Aseptic 1 litru, prvu aseptičnu kartonsku bocu za mlijeko. Zahvaljujući poznavanju tržišta i revolucionarnim inženjerskim tehnikama, Tetra Evero Aseptic za mlijeko objedinjuje karakteristike lakog rukovanja i izlijevanja iz boce s ekološkim i troškovnim prednostima kartona.

Tetra Evero Aseptic je novi kartonski oblik koji je praktičan za upotrebu, ekonomičan i efektan za promociju branda - rekao je Charles Brand, potpredsjednik Tetra Pak-a za marketing i upravljanje proizvodima. Ovo je jedinstveni koncept pakiranja koji donosi korist proizvođačima, prodavačima i potrošačima.

Tetra Evero Aseptic je prije svega namijenjen tržištu bijelog mlijeka koji se drži na sobnoj temperaturi, uključujući i mlijeko koje nije osjetljivo na kisik, obogaćeno kalcijem, bjelančevinama, vlaknima (inulinom), vitaminima A i D i nekim mineralima. Uskoro će se koristiti i za široki asortiman napitaka, uključujući  aromatizirano mlijeko, vrhnje i mlijeko osjetljivo na kisik, kao što su Omega 3, željezo, cink i vitamin C.

Za naš najveći strateški projekt, znali smo da moramo imati Tetra Evero Aseptic - rekao je Pedro Astals, predsjednik i izvršni direktor korporacije Corporación Alimentaria Peñasanta (CAPSA), najveće španjolske kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda. On je objasnio da je CAPSA odabrala Tetra Evero Aseptic s kojim će ući u segment tržišta mliječnih proizvoda s dodanom vrijednošću koji se čuvaju na sobnoj temperaturi.

Ovo pakiranje odražava pravu evoluciju te vrlo napredan korak u odnosu na postojeća pakiranja. Tetra Evero Aseptic je savršeni sklad proizvoda s dodanom vrijednošću i visoko razvijene ambalaže. Za mene je Tetra Evero Aseptic neupitan pobjednik - rekao je Astals. Još jedna europska mljekara, Weihenstephan, jedna od najvećih njemačkih tradicionalnih mljekara, krajem svibnja 2011. godine planira uvesti Tetra Evero Aseptic za odabrani broj maloprodajnih objekata u svom prvom testiranju pakiranja na tržištu.

Najvažnije karakteristike novog pakiranja su:

Funkcionalnost: Tetra Evero Aseptic pruža potrošačima praktičnost i dodatno povjerenje putem otvaranja u jednom koraku, a s dvostrukom zaštitom. Ergonomski cilindrični oblik s ravnim stranicama čini ga praktičnim za držanje u velikim i malim rukama. Prema neovisnom istraživanju potrošača koje je provedeno na nekoliko europskih tržišta, ovaj oblik također ima idealan nagib za izljevanje mlijeka u odnosu na druge boce.

Nova kartonska boca privlači pažnju, pruža maksimalni efekt brandiranja, a tisak je moguć preko cijele površine pakiranja. Postoje dva distribucijska rješenja za Tetra Evero Aseptic – otvorena kartonska paleta i najlonsko pakiranje (film shrink) s ručkom.

I naravno, Tetra Pak Evero Aseptic je kartonska boca u kojoj se mijeko može čuvati i do šest mjeseci.

Ekonomičnost za klijente: Tetra Pak® A6 iLine™ za Tetra Evero Aseptic pruža mliječnim proizvođačima ekonomično i efikasno rješenje za pakiranje bijelog mlijeka koje se čuva u boci na sobnoj temperaturi. Zapravo, Tetra Pak A6 iLine, s kapacitetom od 10.000 pakiranja na sat, zauzima do 50% manje prostora i zahtjeva 30% manje ulaganja u odnosu na druge linije aseptičnih boca. Također omogućava smanjenje operativnih troškova za 25% i potrošnje električne energije za 50% u odnosu na druge linije aseptičnih boca.

Očuvanje okoliša: Tetra Evero Aseptic objedinjuje karakteristike lakog rukovanja i izlijevanja iz boce s ekološkim prednostima kartona. Izrađen je od FSC™ - certificiranog obnovljivog kartona koji se može reciklirati.

 

Inovativne tehnologije: Ovaj jedinstveni sustav pakiranja nastao je zahvaljujući inovativnim tehnologijama i poznavanju tržišta i procesa proizvodnje. Tetra Evero Aseptic i Tetra Pak A6 iLine obuhvačaju 14 patenata za dizajn i aplikaciju, te napretke koji uključuju prvu industrijsku tehniku sterilizacije s “plin fazom” i napredne tehnologije ubrizgavanja u kalup gdje se sjedinjuju vrh, kartonske stranice i grlo sa zatvaračem u pakiranje spremno za punjenje.

Izvršni potpredsjednik Tetra Pak-a za razvoj i inženjering Michael Grosse izjavljuje -Tetra Pak je uložio svoje vodeće resurse u industrijskom inženjeringu i poznavanje tržišta da bi razvio Tetra Evero Aseptic i Tetra Pak A6 iLine. Na taj je način došlo do jedinstvenog rješenja za pakiranje koje pruža vrijednost našim klijentima i potrošačima koji kupuju njihove proizvode preko funkcionalnosti, ekonomičnosti i ekološkog učinka koje do sada nije mogla ponuditi niti jedna boca. Tetra Pak A6 iLine će najprije biti dostupan u Europi i Južnoj Americi. (PS/mš)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox