Domaći i strani digitalni stručnjaci stižu na novo izdanje RTL-ove konferencije Digital Shapers

15/10/2018

Nakon iznimno uspješnog prvog izdanja, za nepuna dva mjeseca u Zagrebu će se održati novo, drugo po redu, izdanje RTL-ove konferencije Digital Shapers. Cilj je, kao i lani, okupiti brojne sudionike digitalne transformacije, pokazati najbolje primjere iz prakse i predstaviti konkretna rješenja za kompanije. Zato će tom prilikom o najaktualnijim temama i zbivanjima u digitalnim procesima govoriti istaknuti domaći i strani stručnjaci. Konferencija će se, naime, održati 29. studenog u Kaptol Boutique Cinema od 10 do 17 sati .


Digitalna transformacija ili četvrta industrijska revolucija svjesna je promjena načina poslovanja uz pomoć digitalnih tehnologija, te je još uvijek jedna od ključnih tema moderne ekonomije.  Ona, između ostalog, utječe na učinkovitost procesa, povećava transparentnost podataka i pomaže kompanijama jačati njihovu poziciju na tržištu.

„Svijet na globalnoj razini prolazi kroz niz promjena uzrokovanih digitalizacijom te shvaćamo da je ozbiljna transformacija medija, gospodarstva i cijelog društva neizbježna. Drugom u nizu Digital Shapers konferencijom želimo nastaviti davati svoj doprinos raspravi o digitalnoj transformaciji u Hrvatskoj i pritom ukazati na uspješne hrvatske primjere, a istodobno omogućiti domaćim tvrtkama i pojedincima da uče na primjerima sjajnih međunarodnih govornika i stručnjaka te da se s njima i povežu“, rekao je Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.

U Zagreb na novo izdanje Digital Shapers konferencije stižu tako Alex Katz, jedan od osnivača marketinške agencije Officer & Gentleman, najpoznatije po tome što godinama radi na promotivnim kampanjama za Pornhub, zatim guru digitalne transformacije Vidar Andresen, domaćoj publici od prošle godine već poznati digitalni strateg Evangelos Papathanassiou i drugi istaknuti  stručnjaci.

I ove godine će se u sklopu konferencije izabrati Digital Shaper godine, osoba ili kompanija koja je svojim radom dala doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske. Podsjetimo, prošle godine je to priznanje od strane uglednog žirija, u kojem su bili predsjednici uprava i drugi relevantni sudionici digitalne transformacije u Hrvatskoj, dobio Infobip iz Vodnjana, danas najveća hrvatska softverska kompanija koju su 2006. godine osnovali Silvio Kutić i Izabel Jelenić.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox