Hrvatska bolja od Španjolske i Grčke na rastućem tržištu unajmljivanja brodova za odmor

05/11/2019

Zizoo.com, globalni lider za iznajmljivanje brodova za odmor objavio je ključne tržišne podatke za ljeto 2019. koji pokazuju veliki porast interesa europskih i američkih turista za Hrvatskom kao destinacijom za odmor na brodu.


Potražnja za odmorom na brodu u Hrvatskoj porasla je za 35% u odnosu na prethodnu godinu, a marine na području Splita te Zadra i Sukošana imale su najveći priljev posjetitelja, prvenstveno iz  Njemačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a. Posjetitelji iz Skandinavije i Beneluksa pokazali su najveći porast interesa u odnosu na prethodnu godinu.

„Nautički turizam daleko je najbrže rastući turistički sektor u Hrvatskoj“ izjavio je Sinan Mašović, glavni financijski direktor i suosnivač platforme Zizoo te nastavio „Zizoo je ponosan na svoju ulogu u postizanju ovog rasta, posebice među klijentima koji otkrivaju jedrenje po prvi puta. Ranije ove godine zatvorili smo još jedan krug financiranja i to ulaganje koristit ćemo za nastavak širenja tima prema planu da dostignemo brojku od 100 zaposlenika do prosinaca, a cilj nam je i dodatno ubrzati rast u 2020. godini. Kontinuirano udvostručujemo godišnje prihode i namjeravamo držati taj tempo.“

Tvrtka je također objavila podatke vezane uz najčešće odabrane vrste plovila koji pokazuju sve veću popularnost katamarana srednjeg do visokog ranga. „Kako sve više obitelji i mladih ljudi iskušavaju odmor na brodu po prvi puta, možemo vidjeti da ti segmenti klijenata često izabiru katamarane zbog dodatne stabilnosti tijekom jedrenja, širine, prostora i sigurnosti“, nadovezao se Mašović. „Odmor na brodu turistička je segment koji privlači klijente s visokom platežnom moći i spaja ih s hrvatskom kulturom i aktivnostima koji su dio samog jedrenja. Nautički turizam trebao bi biti velika strateška tema za hrvatsku turističku strategiju i područje u kojem Hrvatska može biti globalno dominantna.“

Na govoru koji je planiran za ovogodišnji nautički sajam ICE (International Charter Expo), koji se obično održava u Zagrebu, ali se ove godine preselio u Beč, Sinan Mašović i Ivan Miletić (CTO i suosnivač) razgovarat će o budućnosti industrije iznajmljivanja brodova za odmor u pogledu tehnologije, inovacija i poslovnog razvoja s Hrvatskom u središtu.

„Hrvatski nautički sektor* u prvih je devet mjeseci ove godine zabilježio rast od 11,8% po broju posjetitelja u odnosu na prošlu godinu s posebno jakim kolovozom (porast od 25,6%) i rujnom (porast od 26,4%). S 3,3 milijuna noćenja u razdoblju između siječnja i rujna, tržište nautičkog turizma u 2019. već je dostiglo 14,4% svih hotelskih noćenja i gotovo 3% svih noćenja u Hrvatskoj, što smatramo impresivnim ali ujedno i ukazuje na priliku za daljnji razvoj“, zaključio je Mašović.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox