80 % više dostavljenih paketa - vjetar u leđa za novu poslovnu godinu

11/04/2017

Po završetku prvog kvartala 2017. tvrtka DPD Croatia d.o.o. bilježi odlične rezultate i trend uzastopnog pozitivnog rasta

Porast prihoda blizu 50 % potaknut je rastom dostavljenih paketa u domaćoj i međunarodnoj distribuciji, čija se brojka u 2016. godini popela na više od 1,5 milijuna što je 80% više u odnosu na godinu prije. Potrebno je istaknuti i porast broja paketa dostavljenih privatnim osobama koji je dokaz da e-trgovina u Hrvatskoj bilježi snažan razvoj. U tom segmentu zabilježen je rast volumena od 125%, što je rezultiralo promjenama odnosa broja paketa dostavljenih poslovnim i privatnim korisnicima.

Prema istraživanju DPDgroup u Hrvatskoj je u 2016. godini udio online kupnje u sveukupnoj kupovini iznosio 6% i, kao što slučaj sa svim tržištima u usponu, nalazi se ispod europskog prosjeka koji iznosi 9,6%. Ipak, upravo taj podatak ukazuje da hrvatsko tržište e-trgovine ima veliki potencijal za daljnji rast.

Što se tiče snažnog rasta izvoza „Pozitivni trendovi u međunarodnoj dostavi započeli su još ulaskom Hrvatske u EU čime su naše kompanije dobile priliku poslovati s tržištem koje ima više od 500 milijuna stanovnika“, ističe direktor tvrtke Igor Jakovljević. „Dostava paketa u Europu, ali i diljem svijeta danas je mnogo brža, jednostavnija i pristupačnija“ nadodaje g. Jakovljević.

Na kraju treba istaknuti da GeoPost, tvrtka majka DPDa, također nastavlja rast, bilježeći rezultat od 6,2 milijarde eura ili 8.6% porasta u usporedbi s 2015. godinom. Taj je rezultat potaknut je porastom volumena od 9.4% čime se ukupan broj paketa isporučenih širom svijeta popeo na čak 1,1 milijarde! Od toga, porast međunarodnog volumena iznosi 17.6 % u usporedbi s 2015. godinom što potvrđuje činjenicu da DPDgroup ima najbolju međunarodnu cestovnu mrežu u Europi.

(PS/Z.R.)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox