BOL JI REZULTATI I PROFIT: zbog odličnog upravljanja ljudskim potencijalima

16/09/2016

Tvrtke koje investiraju u svoje ljude i koje su uspješnije u 22 ključna područja upravljanja ljudskim potencijalima, ostvaruju bolje financijske rezultate od onih manje uspješnih. U različitim područjima ova je korelacija značila rast u prihodima od 3.5 puta i čak 2.1 puta, s obzirom na prosječnu profitnu maržu.

Tvrtka Boston Consulting Group (BCG) u srpnju je sastavila izvješće koje se temelji na intervjuima 4.288  vodećih  direktora  poslovanja i direktora ljudskih potencijala iz 102 zemlje. BCG je utvrdio da postoji pozitivna korelacija između sposobnosti i rezultata u 21 od 22 mjerena područja ljudskih potencijala (HR).  Očito je da se glavni izvršni direktori (CEO), direktori i manageri u poduzećima suočavaju s teškim vremenima.

Svjedoci smo da se razvoj na tržištu trenutno odvija na više razina: internacionalizacija,  pristupanje  u  EU, rast konkurencije, kraći životni ciklus proizvoda i usluga, marketing kao nova profesija, niža potrošnja potrošača uz istovremeno sve veća očekivanja u kvaliteti, odnos  poslodavac-zaposlenik  pod pritiskom,  itd.

(PS/Z.R.)

 

Naslov članka: BOL JI REZULTATI I PROFIT: zbog odličnog upravljanja ljudskim potencijalima

Autor: John Lodder

Izvor: Poslovni savjetnik br.114 str.28.-30.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox