Čak 30 milijuna eura kredita za male poduzetnike

20/04/2012

Europski investicijski fond (EIF) i Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) potpisali su Ugovor o jamstvu iz Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP program) kojim se potpomaže malo poduzetništvo.

Zahvaljujući CIP Ugovoru o jamstvu, malim poduzetnicima olakšava se pristup sredstvima financiranja zbog značajno smanjenih zahtjeva za instrumentima osiguranja, te povoljniji uvjeti financiranja i dulji rokovi otplate kredita. Putem ovog programa PBZ će u sljedeće tri godine malim poduzetnicima plasirati novih kredita u ukupnom iznosu od 30 milijuna eura.

Oduševljen sam zbog potpisivanja ovog, prvog, CIP Ugovora o jamstvu u Hrvatskoj u korist svih hrvatskih malih poduzetnika. Ovaj ugovor ukazuje na značajnu ulogu PBZ-a u olakšavanju pristupa sredstvima financiranja za lokalne male poduzetnike. Uvjereni smo da će navedenih 30 milijuna eura značajno pomoći malom poduzetništvu u Hrvatskoj u nadolazećim mjesecima, rekao je povodom svečanog potpisivanja Ugovora, menadžer strukturnih financija Europskog investicijskog fonda Olivier Edelman.

EU Sinergo krediti

Zaključenjem ovog Ugovora o jamstvu, Privredna banka Zagreb postala je jedina banka u Hrvatskoj koja sudjeluje u CIP programu. Ova suradnja rezultirala je posebno strukturiranim kreditnim programom Banke EU Sinergo krediti koji po povoljnijim uvjetima omogućuje kreditiranje obrtnika i poduzetnika koji zapošljavaju manje od 10 djelatnika i ostvaruju godišnji prihod do 10 milijuna kuna. Namjena programa je financiranje potreba za obrtnim kapitalom te investicijskih projekata. Krediti se odobravaju u kunama uz valutnu klauzulu u eurima uz povoljne kamatne stope. Iznos kredita za pojedinog klijenta može biti do 25.000 eura s rokom otplate od 18 do 36 mjeseci, u mjesečnim ili tromjesečnim ratama.  (PS/JK)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox