Cota i Kovačević kandidati za šefa Hanfe

07/11/2011

Boris Cota, ekonomski savjetnik predsjednika Ive Josipovića i član savjeta HNB-a te Dragan Kovačević, gospodarski strateg HNS te bivši ravnatelj Hagene kandidati su za mjesto šefa Hanfe, saznaje Business.hr.

Anti Samodolu, sadašnjem prvom čovjeku Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga mandat istječe 1. siječnja, a Sabor će na prijedlog buduće Vlade birati novog čovjeka Agencije.

List piše kako bi kandidatura Cote i Kovačevića mogla zaoštriti odnose između institucija i političkih stranka. Kovačević uz potporu HNS-a navodno na svojoj strani ima i potporu koalicijskog partnera SDP-a. Na Kovačevića se gleda prvenstveno kao na političara, zbog čega dio krugova iz HNB-a, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Ekonomskog instituta smatra Cotu poželjnijim kandidatom. Cota će navodno imati i podršku predsjednika Josipovića.

Hanfu treba preuzeti netko tko će pojačati neovisnost. Treba ponoviti ono što je napravljeno postavljanjem Željka Rohatinskog za guvernera, rekao je predsjednik Uprave jednog domaćeg mirovinskog fonda.

U slučaju pobjede Kukuriku koalicije, izbor Kovačevića zadovoljio bi SDP-ova partnera HNS, no izbor Cote zadovoljio bi tržište i druge institucije, rekao je izvor Business.hr-a. (jk)

 

 

Izvor: Business.hr, 7. studenoga 2011.
Foto:   Ante Samodol - sadašnji predsjednik Hanfe, ( Zarko Basic/PIXSELL)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox