E-poslovanje: Poduzetnici u utrci s promjenama

05/07/2011

Tempo promjena u digitalnom gospodarstvu sve je brži, a mala i srednja poduzeća nužno moraju pratiti te promjene ako žele zadržati svoju konkurentnost na globalnom tržištu, istaknuto je danas na predstavljaju projekta e-Poslovanje u povodu početaka kampanje podizanja svijesti malih i srednjih tvrtki o važnosti elektroničkog poslovanja.

 

Projekt "e-Poslovanje-Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja", vrijedan 1,55 milijuna eura, pokrenulo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u cilju poboljšanja konkurentnosti subjekata malog gospodarstva. Projekt je započeo u svibnju 2010. i trajat će 22 mjeseca, a financira se u okviru europskog pretpristupnog programa IPA.

Ovaj projekt temelji se na iskorištavanju mogućnosti koje pruža internet za našu ekonomsku korist, kazao je Leszek Jakubowski, voditelj projektnog tima iz tvrtke Ecorys Polska. Potrebno je prepoznat na koje sve načine se može iskoristiti postojeće mnoštvo digitalnih aplikacija kako bi poduzeća postala učinkovitija i uspješnija u svom radu, dodao je. Naglasio je da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju trgovinske barijere biti srušene i da će najkonkurentnija poduzeća najviše profitirati, te da je stoga neophodno da mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj iskoriste sva dostupna sredstva kako bi povećala svoju konkurentnost.

Kroz projekt poduzetnici će imati prilike sudjelovati na treninzima usavršavanja elektroničkog poslovanja koji će se održavati u lokalnim centrima za poduzetništvo, pojasnila je Suzana Vračević, voditeljica projekta iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Dodala je da je na natječaju odabrano 10 najboljih poduzetničkih potpornih institucija diljem Hrvatske u kojim će educirani treneri za e-poslovanje provoditi radionice za poduzetnike.

U okviru projekta odabrani poduzetnički centri bit će opremljeni i s najsuvremenijom informatičkom opremom ukupne vrijednosti 550.000 eura, a tiskana je i brošura o e-poslovanju, rečeno je na predstavljanju. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox