HT donira 700.000 kn

22/09/2016

Hrvatski Telekom predstavio je projekte koji su u sklopu ovogodišnjeg jedanaestog natječaja „Zajedno smo jači“ osvojili donacije u iznosu od po 350.000 kuna. Riječ je o projektima „Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016.” i “Campus”, zahvaljujući kojima će čak 1300 djece imati priliku educirati se u STEM području (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).


Ove je godine ukupan iznos donacije od 700.000 kuna podijeljen na dvije kategorije – Nove tehnologije i Znanost. U svakoj je izabran po jedan pobjednički projekt koji će zahvaljujući  dodijeljenoj donaciji moći realizirati niz aktivnosti za djecu i mlade, kako bi ih se kroz igru uvelo u svijet znanosti. Projektima će svoj doprinos u vidu znanja i iskustva dati i sami zaposlenici HT-a.

HT je jedan od ključnih pokretača hrvatske ekonomije, svojim poslovanjem podržavamo više od 27 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj i ostvarujemo gotovo 60% ukupnog izvoza hrvatskog ICT sektora. Time doprinosimo većoj kvaliteti ljudskog kapitala, jer je olakšana komunikacija, a informacije i nove metode učenja su sve dostupnije. Ulaganje u STEM edukaciju mladih stručnjaka dio je naše dugoročne strategije razvoja, jer je upravo pravilno i svrhovito obrazovanje sadašnjih i budućih naraštaja preduvjet za razvoj cjelokupnog društva i ekonomije“, rekao je na predstavljanju predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

Pored ulaganja kroz program „Zajedno smo jači“, HT kao tržišni lider i tehnološka kompanija i inače kontinuirano surađuje s akademskom zajednicom i studentima kroz stipendije te uključivanjem zaposlenika u STEM aktivnosti.

Projekt „Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016.” Omogućit će razvijanje učeničkog i nastavničkog potencijala u području robotike kroz prethodno utemeljenu Croatian Makers robotičku ligu, a njegov nositelj je udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih.

Projekt „Campus”, Astronomskog društva Višnjan kao nositelj projekta moći će opremiti svoj interdisciplinarni Laboratorij za biologiju, kemiju i astrobiologiju  (LABOS) te čak utrostručiti broj učenika osnovnih škola koji će pohađati radionice i škole u kampu. Tako će se u kampu ubuduće moći educirati i do 450 djece, kao i nastavnici, mentori, asistenti i volonteri koji se bave radom s mladima u STEM područjima. Projekt je razvijen u sklopu Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox