Jeste li preporučljivi?

30/07/2018

Siguran sam da i vi spadate u značajan broj poduzetnika kojima barem 50% novih klijenata dolazi putem preporuke drugih zadovoljnih klijenata. I to je sjajno! No, može li bolje? MOŽE!


Ukoliko ste sebe, vašu uslugu ili proizvod i vaš posao učinili “preporučljivim”. Što znači biti preporučljiv?

Pojam - preporučljiv prije svega označava uslugu, pružatelja usluge/proizvoda ili tvrtku (obrt) koji je primijenila 3 jasna koraka u izgradnji vlastitog prodajnog poslovanja. To su:

Oblikovanje i pružanje usluge koja kvalitetom daleko nadmašuje sva očekivanja klijenata - ukoliko sustavno radite na unapređenju kvalitete usluge ili proizvoda, tada ste odradili “lavovski” dio posla. Oduševljen klijent je klijent koji je izuzetno “lak na okidaču” kad je u pitanju preporučivanje vaše ponude drugim ljudima.

Jačanje samopouzdanja i vjere u vlastitu ponudu - samo onaj poduzetnik koji čvrsto vjeruje u svoju uslugu i u sebe, bit će u stanju u svakom trenutku iskoristiti priliku i pitati za preporuku klijenta. Ako čvrsto ne vjerujete u sebe i kvalitetu i korist onog što nudite za klijenta, zašto bi onda to učinio on ili ona?

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

Autor: Danijel Bićanić
Izvor: Poslovni savjetnik

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox