Koje su prednosti učinkovite suradnje i timskog rada

31/10/2016

Dobre vještine surađivanja i učinkovit timski rad čine veliku razliku u svakoj organizaciji na svakoj razini! Poboljšanje učinkovite suradnje i timskog rada prioritet je broj jedan u mnogim organizacijama 2015. godine jer stvara ogromnu konkurentsku prednost, a ne košta (gotovo) ništa. Loša suradnja i slab timski rad, međutim, koštaju (puno) novca.

Neizravne troškove možete posebice pronaći u niskoj učinkovitosti i operativnom učinku, brojnim neuspjesima i dugim raspravama, birokraciji, političkim igrama i isključenosti; sve zajedno rezultira lošim usluživanjem kupaca i njihovim gubitkom.

Izravne troškove možete pronaći u smanjenom prometu, profitu i udjelu na tržištu, slabom zadovoljstvu kupaca te imidžu tvrtke i brenda. Živimo u svijetu koji je međusobno povezan, a poslovni lideri su prošlo desetljeće mogli vidjeti dramatičan rast brzine i razine međusobne ovisnosti. To se ne odnosi samo na vaše zaposlenike, već i na vaše (potencijalne) kupce. Iako je povećana povezanost neizbježna, povećana suradnja nije. Kako bi uspjeli na današnjem tržištu, lideri moraju biti sposobni izgraditi međunarodne odnose i nositi se s konfliktima u cilju stvaranja učinkovite suradnje za svoje tvrtke. Stvaranje ljudske sposobnosti povezivanja i suradnje jednako je važno, zapravo, preduvjet je uspjeha vaše tvrtke, kao i usvajanje bilo koje tehnološke inovacije ili druge konkurentske prednosti. Suradnja i timski rad ne dolaze sami od sebe, njih treba organizirati i poticati.

(PS/Z.R.)

Naslov članka: Koje su prednosti učinkovite suradnje i timskog rada

Autor: John Lodder

Izvor: Poslovni savjetnik br.118 str.  42 - 43.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox