Kristalna kuna Hrvatskim duhanima

14/12/2010

Hrvatski duhani d.d. iz Virovitice, koji posluju u sastavu Adris grupe iz Rovinja, dobitnici su najvišeg priznanja HGK - Županijske komore Virovitica, plakete Kristalna kuna u kategoriji najuspješnijih velikih trgovačkih društava za 2009. godinu. Prethodne tri godine dobili su za redom plaketu Zlatna kuna kao najuspješnija tvrtka u Virovitičko - podravskoj županiji.

 

Stabilan čimbenik u gospodarstvu Virovitičko - podravske županije

 

U protekloj godini Hrvatski duhani su s ukupno 261 zaposlenih radnika po ostvarenom ukupnom prihodu na petom, a po rezultatima poslovanja na drugom mjestu u Virovitičko-podravskoj županiji.
Lani su u vanjskotrgovinskoj razmjeni ostvarili izvoz duhana u vrijednosti 9,1 milijun dolara uz uvoz od 2,1 milijun dolara i visok pozitivni saldo od 6,9 milijuna dolara.

Hrvatski duhani u gospodarstvu Virovitičko-podravske županije djeluju kao stabilan čimbenik, pogotovo obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji u nama vide budućnost svoje egzistencije.
Sljedećih godina čeka nas još žešća konkurencija na tržištu za što smo napravili određene preduvjete u tehnologiji i kvaliteti po čemu smo prepoznati na svjetskom tržištu.
Uložili smo značajna sredstva kod naših proizvođača duhana na selu. Najviše u ono što se ne vidi, a to je u znanje
, rekao je dipl. ing. Mirko Boić, predsjednik Uprave Hrvatskih duhana primajući  priznanje Kristalnu kunu. (PS/JK)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox