''Malo'' drugačiji šef: ''Plovimo zajedno istim čamcem''

23/03/2011

Zamislite šefa koji ruča sa zaposlenicima u kantini, oblači se jednostavno i odjela kupuje na popustima kako ne bi odudarao od svojih radnika te smanjuje sebi plaću kada i svojim zaposlenicima. Da, sve je to moto direktora japanske aviokompanije kako bi se zaposlenici osjećali kao dio tima!

 

Haruka Nishimatsu je japanski menadžer koji se, unatoč visokoj poziciji u tvrtki, ne zamara ni skupim automobilima i avionima. On, naime, na posao ide javnim gradskim prijevozom. Ovaj predsjednik uprave i glavni izvršni direktor Japan Airlinesa nema klasičan ured.

Ne samo da nema skupocjeni namještaj u istom, nego je srušio zidove kako bi svi mogli ući. On se i tako želi povezati sa svojim zaposlenicima. Isto nastoji postići i kupovinom jednostavne i jeftine odjeće, jer smatra da se šef koji nosi Armanijeva odijela previše udaljava od svojih ljudi, navodi portal mojposao.hr.

Tako ovaj šef ruča zajedno sa svojim zaposlenicima u kantini, a njegova se plaća, od oko 450.000 kuna godišnje, mijenja jednako kao što se mijenja plaća njegovih zaposlenika. On smatra da direktor ne motivira zaposlenike time koliko milijuna ima, nego tako da ih uvjeri da plove zajedno istim čamcem. (SJ)

 

Izvor: www.mojposao.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox