"Nacija zaokupljena nogometom, a u društvu vlada sveopća depresija"

15/06/2012

Menadžeri su dali izrazito negativne ocjene dosadašnjem radu Vlade Zorana Milanovića. Nacija je zaokupljena nogometom, u društvu vlada sveopća depresija, a hrvatska Vlada je u šest mjeseci donijela ekonomske mjere koje pozitivno djeluju samo na punjenje proračuna, rekao je Vladimir Ferdelji, predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA), na 2. kongresu hrvatskih menadžera, na kojem se zajedno s Hrvatskom udrugom poslodovaca (HUP) i Hrvatskom obrtničkom komorom (HOK) raspravljalo o provođenju njihova master plana hrvatskoga gospodarstva, donesenog prošle godine.

Mali broj sudionika kongresa Ferdelji je opravdao nogometom, dok je potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić to nazvala defetizmom jer došli smo svi u raspoloženju da ne možemo ništa učiniti.

Tražit ćemo ozbiljniju odgovornost Vlade

Čekamo završetak trećeg tromjesečja, nastavio je Ferdelji, za kad je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio zaokret i rekao da će odstupiti ako se neće vidjeti počeci izlaska iz krize. Ako se trendovi ne preokrenu, tražit ćemo ozbiljnu odgovornost prvih ljudi u Vladi, poručuje prvi čovjek Crome.

Prema anketi, provedenoj u svojim redovima, menadžeri i poduzetnici su Vladino provođenje monetarne i fiskalne politike u prvih šest mjeseci ocijenili ocjenom minus 1,8, prenosi Poslovni.hr. Vlada je povećala PDV, smanjila zdravstveni doprinos i priznate materijalne troškove te vodila umjerenu politiku tečaja eura, što je rezultiralo nešto većim opterećenjem, smanjenjem kupovne moći stanovništva i pozitivnim punjenjem proračuna. (sh)

 

Foto: Stojan Lasic/PIXSELL

 

 

 

 


 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox