Online umrežavanje je jednako važno kao i umrežavanje uživo, ako ne i važnije

29/03/2012

Drugi po redu "Networking breakfast" pod nazivom „Ladies raise your heads, show your achievements“ održan je jučer, 28. ožujka u Green gold centru. Na poslovnom doručku sudjelovalo je oko 80 poslovnih žena iz različitih hrvatskih kompanija.  

Prvih sat i pol vremena bilo je rezervirano za edukativno predavanje na kojem je stručnjak za LinkedIn, Dejan Gostimir prezentirao kako funkcionira networking na ovoj vodećoj poslovnoj platformi, te kako kreirati profil koji osigurava visoku vidljivost i slično. Online umrežavanje je jednako važno kao i umrežavanje uživo, ako ne i važnije!, naglasio je Gostimir.

Drugi dio doručka žene su koristile za networking, odnosno upoznavanje,  razmjenu poslovnih iskustva te sklapanje novih poslovnih kontakata.

Važnost networkinga

Slaba mreža kontakata je jedan od razloga malog broja žena na visokim pozicijama odnosno u poduzetništvu. Žene zaostaju i u online i offline networkingu. Networking uživo nam jednostavno nije urođen kao muškarcima plus tu su i obiteljske obaveze, ženama s obiteljima je teško mogu izdvojiti vrijeme izvan radnog vremena za networking. Što se tiče online networkinga, koji je zapravo idealan za žene jer nam daje fleksibilnost, možemo se uključiti kad nam to odgovara, veliki broj žena još uvijek se ne osjeća lagodno online. To je jako velika šteta i neiskorišteni potencijal jer  danas  svatko od nas mora imati svoj „online brand“. Naravno da su žene društvene i rado održavaju kontakte, ali muškarci puno bolje iskorištavaju kontakte za dobrobit svoje karijere odnosno poslovanja. Dokaz tome je da je primarna online platforma koju žene koriste Facebook i slabo su zastupljene na LinkedIn-u koji je striktno poslovna platforma.

Women in Adria je mreža poslovnih žena u Adria regiji čiji je osnovni cilj je omogućiti poslovnim ženama prilike za networking odnosno proširenje svoje mreže poslovnih kontakata kroz online platforme te događaje uživo. (PS/JK) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox