Osvježite poslovanje i predstavite tvrtku u novom svjetlu

08/11/2011

Cilj rebrandiranja je predstaviti vašu tvrtku, proizvod ili uslugu u novom svjetlu. Rebrandiranje može osvježiti i osnažiti vaše poslovanje, ali njegovo provođenje nosi sa sobom mnoge rizike.

Što uzeti u obzir prije rebrandiranja?

 Vrijednost branda može umanjiti pojavljivanje nove konkurencije ili promjene na tržištu, stoga je važno da redovito procjenjujete svoj brand kako bi ostao konkurentan. Istraživanje će vam tu najviše pomoći. Trebate istražiti svoje klijente i njihovu percepciju vašeg poslovanja te situaciju na tržištu. To će vam pomoći procijeniti koliku promjenu trebate učiniti rebrandiranjem.

Evolucija ili revolucija?

 Prije no što započnete proces rebrandinga, procijenite hoće li vam pomoći manje promjene ili potpuna preobrazba vašeg branda. Ako imate jaku tržišnu poziciju i čvrstu bazu klijenata, preporučljivo je provesti samo male promjene. Ako vam broj klijenta opada i ako se tržište dramatično promijenilo, razmislite o većim promjenama.

Što imati na umu?

 Promjena branda mor biti uvjerljiva i lako shvatljiva kako tržištu tako i klijentima ako želite da uspije. Također, fokusirajte se na jasno razlikovanje vašeg proizvoda ili usluga od onoga što nudi konkurencija, no nemojte komplicirati i pretjerivati.

Sve promjene moraju biti obazrive prema klijentima i zaposlenicima, koji su izgradili emocionalnu povezanost prema vašem postojećem brandu. Pomoću dobre interne komunikacije i usavršavanja pobrinite se da imate dovoljno predanih zaposlenika koji će pomagati u uspjehu vašeg novog branda.

 

 

Izvor: www.smarta.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox