5 savjeta kako stvari obavljati brže i učinkovitije

16/04/2012

Bez dobre organizacije jedino na što možete računati kako u poslovnom, tako i u privatnom životu je kaos i dodatni stres. Portal profitiraj.hr donosi savjete koji će vam pomoći da stvari obavljate brže i učinkovitije.

Lista zabranjenih stvari

Napravite listu stvari koje vas ometaju u poslu i zatim se klonite svih tih stvari, znači bez nepotrebnog surfanja, gubljenja vremena na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, slanja SMS-ova...

Trećina vremena

Jednu trećinu vremena posvetite novim kupcima, jednu trećinu izvršnim radnim zadacima, a jednu sadašnjim klijentima. Većina ljudi zanemaruje jedno područje, otkrijte koja je vaša slaba točka i radite na tome da ju poboljšate.

Petero ljudi

Zapitajte se tko je vaših pet najvažnijh klijenata i svakome od njih pošaljite personaliziranu poruku kako bi saznali na koji način im možete pomoći. Nećete izgubiti puno vremena, a možete puno dobiti.

Pola sata posvetite zaposlenicima

Pokušajte pola sata tjedno provesti u razgovoru sa zaposlenicima. Nikad ne znate kakve se sve dobre ideje mogu iznjedriti na takvim sastancima.

Deset odgovora dnevno

Obećajte sami sebi da ćete svaki dan odgovori na najmanje deset mailova, komentara na blogovima ili društvenim mrežama. Osim što si nećete nagomilavati posao, klijentima ćete pokazati da vam je stalo do njih. (jk) 

 

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox