5 stvari koje možete naučiti od starijih kolega

12/03/2012

U okruženju u kojem zajedno radi nekoliko različitih generacija često može doći do nesporazuma i poteškoća u komunikaciji.  No, mlađim radnicima takva okolina može biti poticaj i prilika za učenje, piše profitiraj.hr.

Rano ustajanje

Kad počnete raditi teško ćete si moći dopustiti neprospavane noći, tulumarenje usred tjedna i slično. Na posao dolazite odmorni i na vrijeme.

Važnost detalja

O tome kakav ćete dojam ostaviti na nekoga utjecat će niz faktora, od vašeg odijevanja, ponašanja, izgovora, naglaska.... U svijetu gdje je poslovanje u multikulturalnom okruženju svakodnevica posebno treba pripaziti na detalje jer nesvjesno možete nekoga uvrijediti.

Ne podcjenjujte iskustvo

Diploma je važna, no važnije od nje može biti radno iskustvo. Ne ustručavajte se istaknuti sve što se naučili, a čega nije bilo u knjigama.

Nema poslova ispod časti

Nebitno o tome koja je vaša pozicija u tvrtki nemojte se držati kao da vam je iznad časti skuhati kavu, promijeniti vodu, napuniti perilicu ili slično. Okolina će cijeniti takve sitnice, kao što će primijetiti ako ih izbjegavate.

Oprezno s multitaskingom

Možete u hodu razgovarati na mobitel, ali ne možete istovremeno pozorno slušati na sastanku i odgovarati na e-mailove. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox