5 trgovačkih trikova na koje najčešće nasjedamo

08/05/2012

Trgovci nam često nude različita sniženja I akcijske ponudE jer time navodno pomažu našem novčaniku, piše Poslovni dnevnik. No, je li to doista tako i što se krije iza silnih natpisa o sniženjima i akcijama?

Manje pakiranje, ista cijena 

Mnogi domaći i strani proizvođači počeli su smanjivati pakiranja proizvoda. I dok cijene proizvoda ostaju iste, ili se malo smanje, pakiranje je manje za 10 il 20 grama što je teško primjetiti. Ako želite uštedjeti, pogledajte težinu proizvoda i količinu sadržaja u pakiranju.

Dva plus jedan gratis 

Često kupimo neki "dva plus jedan proizvod gratis" u nadi da ćemo uštedjeti, no na kraju ušteda bude tek nekoliko lipa.  Ako se ponuda sastoji od dva ili tri različita proizvoda zapitajte se trebaju li vam uopće svi. Izračunajte koliko ćete zapravo uštedjeti ovom ponudom da vam se ne dogodi da pretplatite proizvode koji vam ne trebaju.

Raspored polica

Većina misi da su najbolji proizvodi i cijene u sredini. Međutim nova istraživanja pokazuju da se zapravo nalaze na početku i kraju polica. Ako želite uštedjeti tamo ćete naći proizvode na akciji.

Cijena po komadu i kilogramu

Obratite pažnju na cijenu za jedan kilogram i za jedan komad, posebno riječ kad je o voću i povrću jer cijena po komadu može zbuniti.

Veće pakiranje je jeftinije?

Ako hoćete uštedjeti, kupujete veće pakiranje jer je jeftinije nego malo? U posljednje vrijeme to baš i ne vrijedi, jer su razlike cijena za mala i velika pakiranja proizvoda sve manje. (jk)

 

 

Izvor: www.poslovni.hr
Foto:  Anto Magzan/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox