6 savjeta za lokalno oglašavanje vašeg poslovanja

20/07/2011

Često, a ujedno i neopravadno, lokalno oglašavanje je zanemareno. Misliti globalno, a zarađivati lokalno... Kako vaš posao staviti na kartu vaše lokalne zajednice? Slijedite ove savjete i to će vam poći za rukom.

1. Upoznajte se s vašom okolinom. Svaki poslovni objekt, škola ili zgrada krije u sebi potencijalne klijente. Upoznajte se s njima, upoznajte ih sa svojim proizvodom. Odnesite uzorke, letke i košaru dobrodošlice svojim susjedima i potencijalnim poslovnim partnerima.

2. Spojite se s drugim poduzetnicima pristupanjem lokalnoj Gospodarskoj komori. Oni mogu biti vaši potencijalni klijenti ili vas mogu uputiti na potencijalne klijente.

3. Koristite se lokalnim medijima za objavljivanje važnih vijesti i informacija vezanih za vaše poslovanje.

4. Budite radoznali, nemojte se ustručavati. Slušajte svoje klijente, saznajte gdje kupuju, koga favoriziraju, gdje se razonode. Pohodite ta mjesta i provjerite možete li poslovno sudjelovati u događajima koje te institucije organiziraju. Budite radoznali i koristite se internetom za saznavanje što drugi poduzetnici u vašem kraju rade. Pročitajte blogove s vašeg područja i budite u toku s događajima bez obzira na njihovu veličinu.

5. Budite izvor informacija. Podijelite znanje o vašoj zajednici, postanite stručnjak i osoba kojoj će se svi obraćati u zajednici.

6. Darujte. Pronađite lokalnu organizaciju ili školu u koju ćete ulagati svoje vrijeme, trud, proizvode i novac. Tvrtke koje ulažu u dobrobit svoje lokalne zajednice postaju prvi izbor današnjih klijenata.

Uključivanje u lokalnu zajednicu se može odvijati u nekoliko oblika. Pronađite metodu koja vama najviše odgovara i ostavite velik utisak sa svojim taktikama lokalnog marketinga.

 

 

 

Izvor: www.allbusiness.com

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox